Najbolji vrt 2016.

Srednja škola Ludbreg među deset najljepših vrtića i deset najljepših škola u Hrvatskoj

10:13h
0
Dodijeljena nagrada // Foto: Grad Ludbreg

Srednja škola Ludbreg se tako našla među deset najboljih vrtića i deset najboljih škola u Republici Hrvatskoj što se tiče uređenja vrtova.

Srednja škola Ludbreg se u samo dvije sezone rada na školskom vrtu koji je smješten na Varoškim vrtima Grada Ludbrega istaknula svojim predanim radom učenika i njihovih nastavnica.


Rezultat tog rada je priznanje za izuzetno lijepo uređenje vrta i okoliša dodijeljeno Srednjoj školi Ludbreg koja se tako našla među deset najboljih vrtića i deset najboljih škola u Republici Hrvatskoj što se tiče uređenja vrtova.

– Učenici Srednje škole Ludbreg usmjerenja pomoćni vrtlar koji su vođeni nastavnicama stručnih predmeta iz područja agronomije zaslužili su veliku pohvalu jer su se uspjeli istaknuti u tako velikoj konkurenciji, ponosni smo na njihov rad i trud kojim su doprinijeli da se ime Srednje škole Ludbreg i na ovaj način promovira našim budućim učenicima.- poručuju iz Srednje škole Ludbreg.

U radijskome koncertnom studiju Zvonimir Bajsić Hrvatske radiotelevizije održana je tradicionalna dodjela nagrada najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj.

Ekološko-obrazovni projekt Hrvatske radiotelevizije te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta nastao je 1994. na poticaj ekološke emisije Prvoga programa Hrvatskoga radija Slušaj kako zemlja diše i urednice Lidije Komes.

U projektu Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastita krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim hrvatskim područjima.

čitam...