obrtnička škola koprivnica

Srednjoškolce oduševila Jurkasova radionica o pop-kulturi

10:24h
0
Radionica o pop-kulturi // Foto: Obrtnička škola Koprivnica
Radionica o pop-kulturi // Foto: Obrtnička škola Koprivnica

Stvarno zakon radionica! Konačno netko tko promovira istinu pop-kulture i potiče na otvoreno, racionalno i kreativno razmišljanje, rekao je Marko Črepinko, učenik 4. b razreda.

Anđelo Jurkas, autor inicijative za uvođenje izbornog predmeta Pop-kultura u osnovne i srednje škole, jučer, u četvrtak, održao je maturantima Obrtničke škole Koprivnica radionicu o pop-kulturi.

Tom prilikom Jurkas je srednjoškolcima, profesorima i stručnim suradnicima neposredno i izravno predstavio ideju svoje inicijative.

– Stvarno zakon radionica! Konačno netko tko promovira istinu pop-kulture i potiče na otvoreno, racionalno i kreativno razmišljanje – rekao je Marko Črepinko, učenik 4. b razreda.

Radionica je držala punu pažnju učenika dva školska sata, a učenici su je opisali kao zanimljivu te su izjavili da bi vrlo rado vidjeli ovakve teme i način rada u svom redovitom školovanju.

– Vrlo nam je drago što je Jurkas održao svoju radionicu kod nas jer ovakve radionice bude mlade te ih potiču na aktivniji angažman u društvu. Isto tako, ovaj oblik radionice ima jaku odgojnu dimenziju, prvenstveno u promoviranju kulture dijaloga – istaknuo je Bruno Antolić, socijalni pedagog.

Ideja ove inicijative nastala je, kaže Jurkas, kako bi se učenicima ponudila što šira paleta općih znanja i informacija koja će im pomoći u argumentiranom iznošenju stavova uz uvažavanje tuđih.

Više o Jurkasu i njegovoj inicijativi već smo pisali na našem portalu.

čitam...