Mladi robotičari

Srednjoškolci Antonio Vlahović i Dean Copan primili Oscar znanja

14:34h
0
Oskar znanja // Foto: Ludbreg

Ludbreški učenici trenutno su u Primoštenu na pripremama reprezentacije koja odlazi na Svjetsko prvenstvo u Leipzig.

Ludbreški srednjoškolci Antonio Vlahović i Dean Copan zajedno s mentorom Željkom Posavcem i ravnateljem Josip Zdelarom bili su na prijemu u Uredu gradonačelnika Dubravka Bilića. Povod tome je nedavno održana podjela priznanja u sklopu Oskara znanja.


– Mladi srednjoškolci budućnost su naše zemlje. Prekrasno je slušati o njihovim uspjesima koji nisu rijetki i stoga ovim simboličnim prijemom želim pokazati da društvo cijeni njihov trud i napore. Učenicima želim puno uspjeha u novim izazovima, a Srednjoj školi Ludbreg još jednu odličnu upisnu godinu. Vjerovali smo da je takva ustanova u Ludbregu potrebna, a učenici i zaposlenici svojim su radom to i potvrdili – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ove godine organizirala je svečanu dodjelu Oskara znanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija. Skulpture Oskara znanja izrađivali su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec koji su se prošle godine iskazali svojom kreativnošću.

Oskar znanja pokrenut je 2005. godine, a na njemu se okupljaju najbolji učenici iz cijele Hrvatske. Učenici Srednje škole Ludbreg primili su priznanja zbog sudjelovanja na međunarodnom natjecanju iz robotike, a i na sam prijem stigli su s netom završenih priprema s reprezentacijom Hrvatske koja se održala u Primoštenu.

Robotičari Srednje škole Ludbreg natjecat će se kao dio naše reprezentacije na svjetskom natjecanju u robotici koje krajem lipnja započinje u njemačkom Leipzigu. Glavni sponzor odlaska ludbreških srednjoškolaca na značajno natjecanje bit će tvrtka Ducati komponenti d.o.o. Tim povodom sklopljen je i ugovor između Srednje škole Ludbreg i spomenute tvrtke kojeg su potpisali ravnatelj Josip Zdelar i Dražen Crnković, generalni menadžer tvrtke Ducati komponenti d.o.o.

– Zahvaljujem tvrtki Ducati komponenti koja je prepoznala vrijednost postignutih rezultata naših učenika i omogućila im sudjelovanje na svjetskom prvenstvu. Riječ je o mladim inovatorima koji su se opredijelili za nove tehnologije. Nije im bio problem dolaziti na radionice poslije nastave ili subotom, a sav njihov rad nagrađen je odlaskom na svjetsko prvenstvo. – rekao je ravnatelj Josip Zdelar.

Učenici su odlazak na svjetsko natjecanje osigurali kroz sva kola lige. Prvo kolo lige u sezoni 2015./2016. održano je početkom prosinca u Zagrebu, a sudjelovalo je 55 ekipa u 8 kategorija. U drugom kolu koje je održano baš u samom Centru svijeta, u ludbreškoj sportskoj dvorani sudjelovale su 62 ekipe u 10 kategorija. Ludbreški učenici trenutno su u Primoštenu na pripremama reprezentacije koja odlazi na Svjetsko prvenstvo u Leipzig.

–Kao tvrtka želimo pomagati lokalnu zajednicu i biti društveno odgovorni, a ludbreški srednjoškolci već samim uspjehom postignutim na državnom natjecanju zaslužili su da ih se dostojno prati u daljnjim izazovima. Odlazak na svjetsko prvenstvo nije mala stvar i vjerujem da je ova ekipa mladih ljudi temelj inovativnog i konkurentnog gospodarstva u budućnosti. – rekao je Dražen Crnković, generalni menadžer tvrtke Ducati komponenti d.o.o.

 

čitam...