Zlatna košnica

Srednjoškolci iz Pitomače organiziraju smotru škola u pripremi zdrave i ekološke hrane i pića

Cilj ove manifestacije je isticanje važnosti meda u pripremi jela i pića kao nutricionistički najzdravije namirnice i mogućnost njegove primjene u prehrani ljudi.

11:57h
0
Predstavljanje obrtničkih zanimanja // Darko Mihoković, icv.hr

U sklopu ovogodišnjeg 7. Agroexpa, koji će se održati u subotu, Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače organizirat će smotru učenika srednjih i turističkih škola u pripremi hrane i pića od zdravih i ekoloških namirnica pod nazivom Zlatna košnica 2017.

Posjetitelji Zlatnu košnicu mogu vidjeti u Centru kulture Virovitica. Otvorenje je u 10 sati, a od 10.30, održat će se predavanje Mirjane Špehar iz Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ na temu „Med, ekološka namirnica“.

Potom će biti stručni učitelji kuharstva, Ivica Ljubek, Marija Bošnjak, Ružica Šošić iz Srednje strukovne škole Vinkovci i članovi Hrvatskog kuharskog saveza održati praktične radionice o slatkim, toplim, te hladnim jelima s dodatkom meda.

Podjela plaketa Zlatna košnica svakoj školi sudioniku, kao i podjela zahvalnica učenicima i uvjerenja o osposobljavanju mentorima, na rasporedu je od 15 sati.

Cilj ove manifestacije je isticanje važnosti meda u pripremi jela i pića kao nutricionistički najzdravije namirnice i mogućnost njegove primjene u prehrani ljudi. I ovogodišnji Agroexpo 2017. održat će se u sklopu Dana Virovitičko-podravske županije. Agroexpo 2017 će objediniti 14. županijsku izložbu voća, povrća i poljoprivrednih proizvoda, 12. županijsko ocjenjivanje meda, sajam meda i pčelinjih proizvoda, 9. međunarodno ocjenjivanje meda, 7. izložbu ljekovitog bilja i 7. izložbu vina.

Foto: pitomaca.hr
Loading...