milijarda ustaje

Srednjoškolci ustali za pravdu i protiv zlostavljanja

15:00h
0
Milijarda ustaje u Đurđevcu // Foto: PZRS
Milijarda ustaje u Đurđevcu // Foto: PZRS

Ovogodišnja tema kampanje vezana je uz nasilje nad najugroženijim skupinama, a to su žene s invaliditetom, nezaposlene ženama, izbjeglicame i Romkinje, a kampanjom se želi upozoriti na kontinuirano kršenje radnih, reproduktivnih, etničkih, manjinskih, seksualnih ženskih prava.

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Savjet mladih organizirali su u petak u đurđevačkoj Strukovnoj školi i Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva akciju podrške kojom su se pridružili globalnom prosvjedu protiv nasilja nad ženama, djevojkama i djevojčicama.


Akcija Milijarda ustaje – One Billion rising obilježava se 14. veljače te predstavlja akt solidarnosti koji demonstrira zajedništvo ženske borbe protiv nasilja i nepravde. Ovogodišnja tema kampanje vezana je uz nasilje nad najugroženijim skupinama, a to su žene s invaliditetom, nezaposlene ženama, izbjeglicame i Romkinje, a kampanjom se želi upozoriti na kontinuirano kršenje radnih, reproduktivnih, etničkih, manjinskih, seksualnih ženskih prava.

Tom prilikom, Verica Rupčić, predsjednica Povjerenstva, zahvalila je na prihvaćenoj inicijativi i organizaciji okupljanja Mirku Peršinoviću, ravnatelju Strukovne škole, i Petri Sobota, socijalnoj pedagoginji.

U ovoj akciji sudjelovali su i Spomenka Stankić i Marijan Domović, predstavnici Policijske postaje Đurđevac.

 

čitam...