0.7 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NOAA

Srušen je rekord, protekli srpanj bio je najtopliji u posljednjih 140 godina
S

Podaci pokazuju i da je devet od deset najtoplijih srpanja zabilježeno od 2005. godine, a zadnjih pet jesu pet najtoplijih.

Ne propustite

Srpanj je bio najtopliji mjesec u 140 godina, otkako je Nacionalna agencija za istraživanje oceana i atmosfere (NOAA) prati podatke o globalnoj temperaturi, priopćila je američka vladina agencija, a prenosi 24sata.

Prosječna temperatura sedmoga mjeseca diljem svijeta bila je 0,95 stupnjeva iznad prosjeka 20. stoljeća od 15,8 i najviša od 1880., godine kada je NOAA započela s evidentiranjem. Najveća odstupanja zabilježena su na Aljasci, u srednjoj Europi, sjevernim i jugozapadnim dijelovima Azije te dijelovima Afrike i Australije.

Podaci pokazuju i da je devet od deset najtoplijih srpnja zabilježeno od 2005. godine, a zadnjih pet jesu pet najtoplijih. Srpanj 1998. bio je jedini iz prošloga stoljeća koji je u deset najtoplijih, pišu 24sata.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

5. prosinac

Međunarodni je dan volontera, a osjećaj ispunjenosti zajednički je svima, Sonja Rušak: Volontiranje je dio mene, a velika je sreća i zadovoljstvo znati da...

Ujedinjeni narodi 17. prosinca 1985. godine na svojoj su skupštini proglasili Međunarodni dan volontera, pa se od tada svake...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti