5.2 C
Koprivnica
Utorak, 31. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nostalgija za rasvjetom

Stanari centra grada predlažu da se lampe sa starog trga stave u funkciju u park, Jakšić: Ići ćemo u uljepšavanje parka, ali ne možemo postavljati lampe kako nam puhne
S

Treba pitati konzervatora, tu odluku sigurno nećemo donijeti sami, poručio je prvi čovjek grada

Ne propustite

Koprivnica će kroz koji mjesec dobiti novi centar grada. Stari, sivi, izlizani asfalt, kojeg su neki iz šale nazivali “50 nijansi sive” sada se čini kao daleka prošlost, a isto vrijedi i za rasvjetu, odnosno stare lampe, koje neki, očito, nisu prežalili.

- Oglas -

Odnosi se to prvenstveno na stanare tog dijela grade, koji su preko gradske vijećnice i predsjednice MO-a Centar, Ksenije Kraljic Babić, uputili pitanje gradskim čelnicima.

– Građani pitaju mogu li se ta stare lampe i dalje koristiti i upotrijebiti za neku drugu namjenu. Primjerice, za gradski park, koji je na nekim dijelovima još uvijek neosvijetljen – pitala je K. Kraljic Babić na prošloj sjednici.

Gradsko vijeće
Foto: Ivan Balija

Odgovor joj je ponudio gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je otkrio da će se nakon trga uređivati i park koji se na njega naslanja. Previše detalja osim toga nije otkrio.

- Oglas -

– Nakon završetka radova u samom središtu ići ćemo u nastavak radova i određeno uljepšavanje parka, pri čemu je osvjetljenje jedno od važnijih stavki. Hoće li to biti te lampe ja ne znam, no jasno je da ne možemo po središtu grada postavljati samo tako lampe kako nama puhne. Treba pitati konzervatora, tu odluku sigurno nećemo donijeti sami – poručio je prvi čovjek grada.

Kako doznajemo, to uređenje parka odnosi se na uljepšavanje staza, rekonstrukciju dotrajalih i potrganih klupa i obnovu rasvjete. Ono što je najvažnije, jedan od najljepših parkova u kontinentalnoj Hrvatskoj ostat će ovakav kakav je i sad, bez detaljnih promjena, kakve će nastati na obližnjem trgu. Samo će se, da se tako izrazimo, malo ‘uglancati’.

Koprivnički park
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

brzo je otkriven

Pao kradljivac u godinama (66) koji je haračio Gornjim Banovcem, provaljivao u dvorišta i garaže, ukrao šest bicikala, usisivač, stolni sat…

U nedjelju smo pisali o krađi u Ulici Gornje Banovec u Koprivnici, kada je nepoznati počinitelj ušao u dvorište...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti