Stand-up komedija Željka Pervana „Na rubu Europe“ u Koprivnici

06:42h
0
Željko Pervan za vrijeme nastupa // Foto: promoizlog.net

U koprivničkoj Dvorani Domoljuba Pučkog otvorenog učilišta će u ponedjeljak, 28. travnja gostovati Željko Pervan sa svojom stand-up komedijom „Na rubu Europe”. Predstava će početi u 20 sati, a ulaznice se po cijeni od 50 kuna mogu kupiti na blagajni Učilišta.

– Najbolji stand up komičar na ovim prostorima, Željko Pervan, izvest će svoju stand-up komediju. Zbog popularnosti i načina izvođenja na dosadašnjim nastupima, za ovu se predstavu u pravilu tražila karta više i valja napomenuti da se za gostovanja Željka Pervana ulaznice rasprodaju nekoliko dana prije predstave – poručuju organizatori.

Dodaju i kako je Željko Pervan majstor improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice.

Što se pak njegovog iskustva u komediji tiče, sve počinje 1989. Godine kada prelazi na nezavisnu TV-kuću OTV, gdje upoznaje Zlatana Zuhrića Zuhru, s kojim je započeo suradnju na raznim skečevima. Izradio je koncept satiričnog, bezobraznog showa “Zločesta djeca”, gdje je upoznao i sprijateljio sa Vinkom Grubišićem i nastupao u raznim skečevima, kao što su Rade u bunaru, Ispitivanje Hrvata u Vojvodini, šaljivi glazbeni spot ‘Servus Zagreb’, sinkronizirani dnevnik i druge emisije ili filmovi (kao na primjer film ‘Ime ruže’, (razgovor Hloverke i Dražena Budiše).

U to vrijeme imao je male nastupe i u manje hvaljenom humorističkom showu “Jel’ me neko tražio”.

Na OTV-u Pervan započinje i humoristički show ‘Večernja škola’; u toj spontanoj, većinom improviziranoj emisiji glumio je profesora u večernjoj školi koji je podučavao četiri odrasle osobe: Aljošu, Denisa, Antimona i Tetka (Zlatan Zuhrić Zuhra, Mladen Horvat, Ahmed El Rahim, Đuro Utješanović), te sa njima raspravljao o svijetu i životu. Šale su se zbijale na račun političara, plaća, umirovljenika, Čeha, Slovenije i drugih tema.

Godine 2004. angažman je Pervanu ponudio HRT. Pervan je s oduševljenjem prihvatio, te je dobio dvije emisije u kojima je bio voditelj; osim ‘Večernje škole’ vodio je i kviz ‘Uzmi ili ostavi’. Nastupio je i kao stand up komičar na turneji po Hrvatskoj pod nazivom ‘Božanstvena komedija’. Godine 2006. osvojio je nagradu Večernjakov “Ekran” u kategoriji Muška TV osoba – informativni i kulturni sadržaj, za emisiju “Večernja škola”.

čitam...