Stapar demantira napise o nezadovoljstvu Master planom o spajanju bolnica

10:31h
0
Koprivnička Opća bolnica "Dr. Tomislav Bardek"

U svojem zadnjem broju tjednik Varaždinske vijesti objavio je napis prema kojemu u koprivničkoj bolnici ne žele funkcionalno spajanje s virovitičkom bolnicom, kako to predviđa Master plan zdravstva, već sa županijskim bolnicama u Varaždinu i Čakovcu.

O istinitosti članka pitali smo najodgovorniju osobu, sanacijskog upravitelja koprivničke Opće bolnice dr. Petra Stapara, a on nedvosmisleno kaže:

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Ja sam osobno tako reći od vas čuo tu vijest, u potpunosti moram demantirati tvrdnju oko mojeg iznošenja zahtjeva ministru zdravlja za promjenom Master plana, u onom dijelu funkcionalnog povezivanja s varaždinskom i čakovečkom bolnicom. Sve te ostale tvrdnje su spekulacije i osobni stavovi pojedinaca.

Sanacijski upravitelj Stapar tako opovrgava navode iznesene u varaždinskim novinama, te podvlači da je osobno sasvim zadovoljan nacrtom master plana, prema kojem će značajnije veze koprivnička bolnica uspostaviti sa središnjom zdravstvenom ustanovom u Virovitičko-podravskoj županiji. Ipak, nije propustio dodati da će život pokazati u kojem smjeru će ići ta spajanja, a pri tome očekuje nastavak dosadašnje suradnje s bolničkim ustanovama u Varaždinu i Čakovcu.

Dr. Petar Stapar // Foto: Arhiva– I naravno mi želimo da takva suradnja ostane nadalje, što će biti na korist svim stanovnicima naše regije, a moje je mišljenje da prijedlog funkcionalnog povezivanja bolnica nije prepreka da međusobno intenzivno surađuju, iako one formalno nisu funkcionalno povezane. Naše će same životne situacije nametati potrebu naše daljnje suradnje, a nacrtom master plana postoje vrlo velike razvojne mogućnosti za našu bolnicu i ja sam u suštini osobno zadovoljan s iznesenim prijedlogom.

Upravitelj pak varaždinske bolnice Mladen Smoljanec, iako kaže da je prerano govoriti o povezivanju tri bolnice iz naše, Varaždinske i Čakovečke županije, slaže se da bi to svakako bilo dobro za ovu regiju. Članak navodi njegovu misao da bi to značilo spajanje kvaliteta, među kojima varaždinska ustanova prednjači u kadrovima, čakovečka jednim dijelom u boljoj infrastrukturi, a koprivnička s nekoliko vrlo kvalitetnih odjela.

Izvor: www.radio-drava.hr 

čitam...