Stapar: „Isporuka lijekova ponovo je upitna, ovakvo poslovanje više nije moguće“

07:50h
0

Sjednici Županijske skupštine nazočio je i ravnatelj koprivničke Opće bolnice Petar Stapar, koji je u nekoliko rečenica pojasnio prisutnima u kakvom se trenutno stanju nalazi ustanova koja broji 823 zaposlenika i 57 milijuna duga.

– Tijekom prošle godine imali smo niz problema oko isporuke lijekova i potrošnog medicinskog materijala koji su nastali zbog toga što nam naši dobavljači nisu više htjeli isporučivati lijekove jer nismo bili u stanju iz tekućeg poslovanja vraćati dugove. Intenzivnim razgovorima, u kojima je sudjelovao i sam ministar, uspjeli smo nekako riješiti taj problem. Ovog časa napominjem da taj problem opet postoji, mi i dalje nismo u stanju vraćati dugove i pitanje je trenutka kada će nam se ponovo ukinuti isporuka – poručio je Stapar.

Iako je rekao da je njemu kao ravnatelju jedne takve odgovorne ustanove bitno da nivo zdravstvene zaštite bude visok jer je to u interesu svih nas, Stapar je naglasio kako se bolnica trenutno nalazi u teškoj poziciji.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Ono što je najbitnije za bolnicu je to da ovakvo poslovanje više nije moguće. Pitam se da li ću sutra moći ispuniti obaveze prema svojim liječnicima i hoće li bolnica i dalje moći normalno funkcionirati – zaključio je prvi čovjek koprivničke Opće bolnice.

čitam...