Stari bicikli koprivničkih kontakt policajaca završili u Đurđevcu

14:32h
0
Đurđevački kontakt policajci iskazali su zadovoljstvo novim prijevoznim sredstvom // foto: Koprivnica.hr

Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić i predstavnik PU Koprivničko-križevačke predali su danas đurđevačkim kontakt policajcima tri MTB bicikla marke Fuji. Riječ je o biciklima koje su donedavno koristili koprivnički kvartovski policajci, no kako su oni dobili nove, stare su predali kolegama iz Đurđevca. Unatoč tome što nisu novi, bicikli su u odličnom stanju, opremljeni su osnovnom i posebnom dodatnom opremom prilagođenom za obavljanje poslova kontakt policije.

Zanimljivo, na predaju bicikala u Đurđevac, Mršić je u društvu koprivničkog kontakt policajca, pristigao na svojem biciklu, a tamo su ih dočekali gradonačelnik Grada Đurđevca Slavko Gračan, načelnik Policijske postaje Đurđevac, kontakt policajci i predstavnici Policijske uprave Koprivničko-križevačke. Odmah nakon primopredaje bicikla, kontakt policajci su iste i isprobali vožnjom oko centra Đurđevca, te izrazili svoje zadovoljstvo sa istima.

Sukladno Strategiji djelovanja policije u zajednici, na području Policijske postaje Đurđevac ustrojena su tri kontakt rajona, dva na području grada Đurđevca i jedan na području općine Virje, na kojima svoje zadaće obavljaju tri kontakt policajca. Bicikli će pomoći kontakt policajcima u vidu veće mobilnosti i brzini reagiranja, kao i pokrivenosti većeg broja ulica na kontakt rajonima. Kontakt policajci već će danas krenuti u biciklističke ophodnje.