Projekt Dan kao san

Starije osobe i osobe s invaliditetom učile kako ne postati žrtvama kaznenih djela

Projekt Dan kao san u prosincu 2016. godine proglašen 3. najboljim projektom u Bratislavi.

09:08h
0
Dan kao san
Foto: kckzz.hr

U prostorijama Policijske uprave koprivničko-križevačke održan je radni sastanak vezan uz projekt Dan kao san, projekt pomoći i potpore osobama starije životne dobi i osobama s invaliditetom.

Tom prilikom upućena je zahvala svim partnerima na suradnji, prvenstveno udruzi Bolje sutra i Koprivničko-križevačkoj županiji, te su prezentirane dosadašnje aktivnosti na projektu.

Svrha projekta je podići stupanj osviještenosti i informiranosti starijih osoba i osoba s invaliditetom kako bi se smanjila vjerojatnost da postanu žrtve kažnjivih djela. Na taj način Policijska uprava je po prvi puta sustavno i planski povezala se s organizacijama civilnog društva te su policijski službenici prošli kroz edukaciju od strane soba s invaliditetom i osoba starije životne dobi.

Radnom sastanku je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki, predstavnici Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Koprivnica i predstavnici Udruge slijepih Koprivničko – križevačke županije.

Projekt Dan kao san u prosincu 2016. godine proglašen 3. najboljim projektom u Bratislavi, na natječaju za najbolji europski projekt Prevencija kriminaliteta na štetu osoba starije životne dobi u konkurenciji 20 država članica Europske unije.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW