Obrtnička škola Koprivnica

Stegovno povjerenstvo još nije odlučilo o sudbini profesora koji je pijan sudjelovao u tučnjavi na maturalnoj večeri

Učenik je lakše ozlijeđen, bio je pod utjecajem alkohola od 0,51 promila, dok je profesor bio pod utjecajem alkohola od 3,20 promila.

16:00h
0
Profesor je od udarca pao na pod

Još nije odlučeno kakva je sudbina profesora iz Obrtničke škole u Koprivnici koji je u lipnju sudjelovao u tučnjavi, s jednim od učenika na maturalnoj proslavi održanoj u koprivničkom hotelu Podravina.

Kako nam je pojasnio Zlatko Martić, ravnatelj škole, s nemilim događajem upoznato je školsko stegovno povjerenstvo kojeg čine profesori škole, a koje odlučuje o eventualnim sankcijama.

– Stegovno povjerenstvo obavilo je razgovore i čeka se da donese odluku stoga ne mogu više ništa komentirati. Sve je na njima. Kada će odlučiti, ne zna se. Nema propisanog roka kojeg bi se trebali pridržavati. Nemam što više za reći. Što je bilo, bilo je i prošlo je. Bude se donijela nekakva mjera po kojoj će se postupiti – zaključuje ravnatelj Martić.

Foto: Matija Gudlin
Zlatko Martić // Foto: Matija Gudlin

Podsjetimo, provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 18–godišnji učenik, tijekom održavanja maturalne proslave, dana 6. lipnja oko 2.35 sati u Hotelu Podravina, teško ozlijedio 48–godišnjeg profesora.

Navodi se da je profesor prethodno fizički napao učenika, udarivši ga šakom u glavu, na što je učenik uzvratio oštećenom udarivši ga šakom u glavu.

Učenik je lakše ozlijeđen, bio je pod utjecajem alkohola od 0,51 promil, dok je profesor bio pod utjecajem alkohola od čak 3,20 promila.

Tada nam je glasnogovornik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Dražen Laljek pojasnio zašto je učenik osumnjičeni, iako se navodi da je profesor uputio prvi udarac.

– Radi se o težini ozljeda, teške ozljede obilježje su kaznenog djela. Onaj tko drugog teško tjelesno ozlijedi, taj je počinio kazneno djelo. Tko drugog lakše ozlijedi, može počiniti kazneno djelo lakše tjelesne ozljede, ali ako drugi podigne privatnu tužbu – rekao je Laljek.

Protiv učenika je tada podnesena i kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

 

čitam...
Loading...