VELIKI PROBLEMI

Štićenik (19) demolirao dom, razbio televizore i slomio vrata, a kasnije razbio stolac na glavi nadređenog

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, stoji na stranicama DORH-a.

09:00h
0
Ilustracija // Foto: ingimage

Državno odvjetništvo RH objavilo je kako je Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu 7. srpnja podiglo optužnicu protiv 19-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi.


Točnije, 19-godišnjaka tereti se da je 14. lipnja kao štićenik odgojnog doma odbio vratiti se u svoju grupu, što je zahtijevao dežurni stručni suradnik. Mladić ga je, potom udario stolicom po glavi te ga pokušao udariti rukama i nogama. Osim toga, navode kako je štićenik ranije istoga dana u domu na pod bacio televizor, razbio drvena vrata, skinuo ih s pantova i dijelove razbacao po prostoriji, od čega je jedan komad pogodio televizor. Ovdje nije stao, već je oštetio još dva stola.

– Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela – stoji na stranicama DORH-a.

čitam...