Veliki investitor u Đurđevcu

Stigla je dobra vijest za zaposlenike Haas Doma, novi vlasnik gradi pogone i zapošljava 200 ljudi

12:58h
0
Željka Dolenec Čižmešija na sastanku sa zaposlenicima // Foto: djurdjevac.hr

Prema dosadašnjim podacima riječ je o ozbiljnom gospodarstveniku i stojimo mu na raspolaganju. Od grada će dobiti potrebnu pomoć, a već su najavljene i velike investicije i nova zapošljavanja, rekao nam je Lacković.

Zaposlenike đurđevačkog Haas Doma ove je blagdane dočekala lijepa vijest. Nakon najava o mogućem gašenju proizvodnje te smanjivanju broja radnika, čini se da ih ipak čeka svijetla budućnost.

Naime, švicarska grupacija Bauwerk Boen  preuzela je kompaniju iz portfelja njemačkog vlasnika Haas Grupe.

Haas Dom je proizvođač parketa i ploča s vlastitim pilanskim kapacitetima, a uz suradnju s Hrvatskim šumama i ugovorene kvote, trenutno zapošljava 130 radnika.

Zahvaljujući preuzimanju, posrnuli Haas Dom je dobio veliku mogućnost razvoja te osnaživanja već postojeće proizvodnje novim investicijama kao i mogućnost otvaranja novih radnih mjesta.

U prvom koraku, Bauwerk Boen planira tehnološki obnoviti postojeću proizvodnju i dodatno izgraditi nove pogone u proizvodnji parketa s kapacitetom od 1,3 milijuna metara kvadratnih, a uz to, u planu je i 200 novih radnih mjesta.

Također, nastavit će se razvoj u dosadašnjoj proizvodnji ploča. U drugom koraku, grupa Bauwerk Boen planira udvostručiti proizvodne kapacitete.

Gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković u četvrtak će održati sastanak s novim vlasnicima.

– Prema dosadašnjim podacima riječ je o ozbiljnom gospodarstveniku i stojimo mu na raspolaganju. Od grada će dobiti potrebnu pomoć, a već su najavljene i velike investicije i nova zapošljavanja – rekao nam je Lacković.

Dodao je kako će ukazati na to da podržavaju plaće kakve su unutar branše, jer su zaposlenici do sada radili za minimalac, a i broj radnika se posljednjih godina znatno smanjio.

Prema dosadašnji saznanjima, Željka Dolenec Čižmešija će nastaviti voditi kompaniju na poziciji predsjednika uprave, kao i djelovati na integraciji Haas Dom-a u grupaciju Bauwerk Boen.

Grupacija Bauwerk Boen je vodeći europski proizvođač, distributer i opskrbljivač parketima u premium segmentu, kao i drugi vodeći proizvođač u drvenim podovima.

S godišnjom prodajom od 9,4 milijuna m2, grupacija ima u ponudi kompletan asortiman dvoslojnih i troslojnih parketa, kao i podova za sportske dvorane pod dva brenda Bauwerk i Boen.

Sjedište grupacije nalazi se u Švicarskoj, dok u Hrvatskoj grupacija već posluje s dugogodišnjim partnerima. Tijekom financijske 2015. godine, Bauwerk Boen grupacija ostvarila je neto prihod od 267 milijuna CHF te ima oko 1.900 zaposlenih.