Županijski zavod za hitnu medicinu

Đurđevac i Križevci dobili najmodernije opremljena vozila

14:30h
0
Dva nova vozila hitne pomoći // Foto: KC-KŽ županija
Dva nova vozila hitne pomoći // Foto: KC-KŽ županija

Vozila su namijenjena ispostavama u Đurđevcu i Križevcima – istaknuo je Mato Devčić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu, i dodao da vozila u puni radni proces kreću s početkom iduće godine.

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije jučer, u srijedu, dobio je dva nova vozila hitne pomoći.

– Ove godine, u trajnom procesu povećanja sigurnosti i osiguranja kvalitete sustava hitne medicinske pomoći iz decentraliziranih sredstava nabavljena su dva najnovija modela vozila koja imaju dva uređaja za oživljavanje. Namijenjena su ispostavama u Đurđevcu i Križevcima – istaknuo je Mato Devčić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu, i dodao da vozila u puni radni proces kreću s početkom iduće godine.

Tom prilikom istaknuo je da je do 18. studenog ove godine zbrinuto oko 26000 bolesnika, a Zavod djeluje u tri ispostave u županiji, dakle, Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, a aktivna su tri tima s liječnikom i dva s medicinskim tehničarima. Trenutno Zavod raspolaže s devet vozila.

– Ovaj današnji događaj pokazuje da je zdravstvena skrb jedna od dva naša temeljna cilja, osim ulaganja u obrazovanje, zdravstvo je sektor u koji sama Županija što iz decentraliziranih što iz vlastitih proračunskih sredstava najviše ulaže – naglasio je Darko Koren, koprivničko-križevački župan.

Ukupan trošak zdravstvenog sustava koji prolazi kroz županijski proračun u 2015. godini iznosi oko 22 milijuna kuna, a posebno za Zavod za hitnu medicinu izdvojeno je 1.175 milijuna kuna pri čemu je za nabavu ova dva vozila izdvojeno 799.500 kuna.

Primopredaji vozila prisustvovali su Ivan Pal, zamjenik župana, Liljana Šoštarić, glavna sestra Zavoda te križevački i đurđevački timovi Zavoda za hitnu medicinu.

Timovi hitne pomoći // Foto: KC-KŽ županija
Timovi hitne pomoći // Foto: KC-KŽ županija

čitam...
Loading...