IZVJEŠĆE

Stigli novi podaci o koronavirusu u županiji, štićenici ponovno mogu izaći iz doma, posjećivanje i dalje ograničeno

Ravnatelji i predstavnici zdravstvenih ustanova izvijestili su kako sustav funkcionira bez ikakvih poteškoća, a predstavnici PU Koprivničko-križevačke i Službe civilne zaštite Koprivnica su dodali kako nisu zabilježena kršenja epidemioloških mjera.

11:18h
0
Dom za starije i nemoćne osobe, Koprivnica // Foto: Matija Gudlin
Dom za starije i nemoćne osobe, Koprivnica // Foto: Matija Gudlin

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poslao je priopćenje o situaciji s koronavirusom za posljednja 24 sata. Peti dan zaredom nema novih slučajeva zaraze!

– Zahvaljujem svim građanima na odgovornom ponašanju i primjeni svih propisanih mjera kojima smo uspješno stavili pod kontrolu COVID-19. Vidljivo je kako su naši sugrađani prepoznali važnost nošenja maske, distance i dezinfekcije i to sve rezultira postojećim stanjem koje je vrlo dobro. Svega je nekoliko aktivnih slučajeva, nemamo niti jednu hospitaliziranu osobu, no i dalje smo na oprezu jer koronavirus je do sada pokazao da nema opuštanja i da se stvari mogu preko noći promijeniti – izjavio je načelnik Stožera Ratimir Ljubić.

Pozvao je, ujedno, organizatore javnih okupljanja da se pridržavaju odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje nalažu da se skupovi iznad 100 sudionika prijavljuju, dok se za skupove veće od 1000 sudionika traži odobrenje županijskog Stožera.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla izvijestila je kako je na području županije svega pet aktivnih slučajeva bolesti COVID-19. U idućim se danima očekuje i izlazak nekoliko osoba iz samoizolacije.

Glede epidemiološkog stanja u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica, Stožer je predložio da se korisnicima omogući izlazak i kretanje izvan prostora doma uz vremensko ograničenje i striktno pridržavanje epidemioloških mjera. Posjete su i dalje ograničene na vanjski prostor unutar dvorišta Doma.

Ravnatelji i predstavnici zdravstvenih ustanova izvijestili su kako sustav funkcionira bez ikakvih poteškoća, a predstavnici PU koprivničko-križevačke i Službe civilne zaštite Koprivnica dodali su kako nisu zabilježena kršenja epidemioloških mjera.

čitam...