opasnost

[STIGLI SU NALAZI] Žena iz okolice Koprivnice nema koronavirus

09:40h
0

Ono o čemu smo jučer prvi pisali, sada je dobilo svoj epilog. Ženska osoba rođena 1970. godine, koja je stigla iz Italije, a živi u selu u okolici Koprivnice, nije zaražena koronavirusom.

Kako nam je rekao ravnatelj Mato Devčić, nalazi su stigli iz Zagreba.

– Nalaz je negativan, pacijentica će danas biti otpuštena iz bolnice – rekao nam je ravnatelj Devčić.

Foto: Ivan Balija
Mato Devčić // Foto: Ivan Balija

Kako neslužbeno doznajemo, pacijentica živi u selu u okolici Koprivnice, koje za sada ne otkrivamo zbog zaštite identiteta. U Italiji radi, odnosno brine o starijim ljudima. Kući je odande stigla na smjenu prošli tjedan, kada još nije bilo naznaka o koroni u Italiji.

U međuvremenu je normalno funkcionirala te kontaktirala s obitelji, prijateljima, susjedima… Kako nam kažu ljudi koji su joj bliski, dobila je temperaturu i javila se u bolnicu gdje su odmah posumnjali na koronu te obavili sve potrebne radnje kako bi se utvrdilo je li zaista riječ o opasnom virusu.

Podsjetimo, jučer je potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, a danas ujutro i drugi. Radi se o mlađem čovjeku koji je boravio u Milanu, a nalazi se u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, da bi se jutros objavilo kako je sada zaražen i njegov brat. Njegova djevojka pak nema koronavirus.

čitam...
Loading...