koprivnička bolnica

Stigli su uređaji koji će palčićima pomoći u najvažnijoj borbi, onoj za život

14:30h
0
Donacija za palčiće // Foto: Matija Gudlin
Donacija za palčiće // Foto: Matija Gudlin

U ovo vrijeme kada se rađa sve manje djece u Hrvatskoj od neprocjenjive je važnosti da se svakom rođenom djetetu osigura optimalan početak života. Za to je potrebna dobra organizacija, medicinski kadar koji se neprestano educira i medicinska oprema koja je svakim danom sve sofisticiranija, objasnio je dr. Nenad Vondraček s odjela neonatologije i dodao kako se u koprivničkoj bolnici godišnje rađa oko 40 nedonoščadi.

Članovi Kluba roditelja nedonoščadi Palčići danas, u petak, uručili su koprivničkoj Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek uređaje za potrebe neonatologije za koje su sredstva prikupljena u sklopu projekta Palčić gore”.

Željka Vučko // Foto: Matija Gudlin
Željka Vučko // Foto: Matija Gudlin

– Zahvaljujući media grupi iz Koprivnice uspjeli smo prikupiti sredstva kako bismo nastavili s akcijom. Najbitnije od svega je da je ova bolnica napokon dobila devet uređaja koji život znače, a koji će pomoći i zdravstvenom osoblju i našim najmanjima – rekla je Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja Palčići.

Ukupna vrijednost donacije iznosi nešto više od 256.000 kuna, a donirani uređaji su reanimacijski stolić s Neopuffom i blenderom, Neo Blue Baby Blanket, transkutani bilirubinometar, dva perfuzora, dva aspiratora, dva kardiorespiratornih monitora, pulsnioksimetar i dva neonatološka stetoskopa.

Ranko Vondraček // Foto: Matija Gudlin
Nenad Vondraček // Foto: Matija Gudlin

– U ovo vrijeme kada se rađa sve manje djece u Hrvatskoj od neprocjenjive je važnosti da se svakom rođenom djetetu osigura optimalan početak života. Za to je potrebna dobra organizacija, medicinski kadar koji se neprestano educira i medicinska oprema koja je svakim danom sve sofisticiranija – objasnio je dr. Nenad Vondraček s odjela neonatologije i dodao kako se u koprivničkoj bolnici godišnje rađa oko 40 nedonoščadi.

čitam...