HT PRVA LIGA

Stipić zadovoljan, ali i dalje oprezan nakon Rijeke: Odgovorili smo na paljbu klubova iza nas

Ponovno je istaknuo kako njihova pozicija još uvijek nije sigurna, neovisno o tome što Slaven ima sedam bodova više od osmoplasiranog Varaždina.

08:15h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Jedan pogodak, onaj Mateusa Lime iz 29. minute, bio je dovoljan da Slaven Belupo u sklopu 30. kola HT Prve lige dođe do pobjede nad Rijekom na Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš, na koji su se nakon 114 dana vratili navijači. Inače, bila je to prva pobjeda Koprivničanaca nad Riječanima nakon čak osam i pol godina, što je začudilo i trenera Tomislava Stipića.

– Pobjeda se ničime ne može zamijeniti, ona podiže raspoloženje. Bilo je svega, ali najviše borbe. U prošlim smo utakmicama bili barem jednaki protivnicima. Danas smo bili nešto lošiji, ali ipak smo pobijedili. Nakon Dinama bili smo energetski prazni, čega sam se bojao. No, ekipa je fantastično reagirala – kazao je strateg Slavena.

Ponovno je istaknuo kako njihova pozicija još uvijek nije sigurna, neovisno o tome što Slaven ima sedam bodova više od osmoplasiranog Varaždina.

– Odgovorili smo na paljbu klubova iza nas koji su isto pobijedili. Imali smo velike utakmice, sada idemo na Poljud rasterećeni, nakon čega igramo s direktnim konkurentima – Istru 1961 i Varaždin. Moramo paziti da ne padnemo u žrvanj. Danas smo od 90. do 95. minute preživjeli tri kornera, naučili smo ne primiti gol kao u Maksimiru – oprezan je Stipić.

NK Slaven Belupo - početak priprema 2020.
Tomislav Stipić // Foto: Ivan Balija

Kao što je i najavio, Stipić s igračima sada odlazi u Split gdje će u petak, od 21.05 sati, igrati protiv Hajduka. Problematično je što zbog žutih kartona i ozljeda neće imati mnogo igrača.

– Ponosan sam biti trener ove ekipe. Borbeno su držali svoje pozicije. Hajduku, u ovome trenutku, nismo konkurenti. Možda iduće sezone – zaključio je.

Loading...