Stiže osvježena Lada (Niva) 4×4

09:53h
0
Lada Niva 4x4
Ilustracija //

RuskiAvto VAZ predstavio je novu verziju neokrunjenog kralja svih terenaca, Lade Nive 4X4 Urban, kojoj se dizajn nije promijenio od predstavljanja prije čak 37 godina. U najnovijoj verziji dolazi s nadimkom URBAN.


Lada Niva 4x4 interijer
Lada Niva 4x4

Prije četiri godine Lada je na svojem najpoznatijem modelu napravila blage promjene. Nova prednja svjetla, nijansu izmijenjena unutrašnjost uz neke sitne detalje, ABS koji je stigao tek lani, zaštita protiv korozije i izolacija od buke neke su prednosti dosadašnje Lade 4×4 koja prkosi vremenu i nadživila je mnoge konkurentne ali i daleko skuplje automobile. Proizvođač Lade, ruski AvtoVAZ odlučio se na malo veće promjene i Lada Niva Urban dobila je osvježenu prednju masku s novom rešetkom hladnjaka, branike u boji karoserije i zakrivljeni brisač na stražnjem staklu. Tu su i novi 17 inčni naplatci koji upotpunjuju novi-stari izgled ovog terenca. Unutrašnjost ‘urbane’ Lade konačno je doživjela veće promjene. Ugrađen je novi radio, tu su i grijana prednja sjedala i konačno, klima uređaj. Lada Niva Urban, zamislite, ima i električne podizače bočnih prozora i retrovizora. Mali korak za čovječanstvo, ogroman za Ladu Nivu Urban.

Na žalost ili na sreću, kako za koga, pod poklopcem je ostao onaj isti stari 1.7 litreni benzinac s četiri cilindra i 81 KS pri 5.000 okretaja u minuti. Ovaj benzinac uparen je s pet stupanjskim ručnim mjenjačem. Ladinih skromnih 1.210 kilograma ovaj motor tjera do stotke za ‘samo’ 22 sekunde. Prije bi došli do petog kata stepenicama nego Lada do stotke, no brzina ovom automobilu i onako nikad nije bila najvažnija. Ipak spomenimo kako je njezina krajnja brzina 137 km/h. Lada Niva 4×4 Urban u prodaju bi trebala prvo u Rusiji i to već u listopadu. Službena premijera ovog novog ‘erbanog’ terenca biti će u Moskvi na Motor Show-u idućeg mjeseca. Nadamo se da će u AvtoVAZ-u uskoro razmisliti i o novim motorima koji bi sigurno doprinijeli boljoj prodaji.

izvor: auto-info.hr

čitam...