Sukob s poslodavcem

Stjepan Tutić: Tražio sam plaću, a šef me počeo mlatiti, morao sam ga moliti da me ne tuče

Nakon dva udarca u glavu molio sam ga da me ne tuče. Počeo sam bježati prema autu, a on me je sustigao i ponovno udario. Kad sam pao, nogama me udarao, kaže Stjepan Tutić.

13:00h
0
Podijeli objavu
Stjepan Tutić // Foto: Željko Rukavina, 24sata

Stjepan Tutić (61), profesionalni vozač iz Đurđevca, tvrdi da ga je vlasnik tvrtke Gradip iz Zagreba pretukao zato što je od njega tražio plaću.

Kako piše 24sata, Tutić se u toj tvrtki zaposlio krajem listopada kao vozač kamiona. Prije nego što je došao u Zagreb 26. siječnja, kaže kako je vlasniku Branimiru Aniću poslao SMS da mu treba novac. Kako nije reagirao, Tutić je 31. siječnja ponovno poslao mobitelom poruku i tada ga je, kako tvrdi, on pozvao u Zagreb.

– Došao sam na parking tvrtke, gdje su bili njegov brat i nekoliko radnika. Rekao sam da radim tri mjeseca i da nemam ugovor o radu, kao ni ostali kolege, i ako mi ne plati da ću ga prijaviti inspekciji. To ga je razbjesnilo i počeo me mlatiti – kaže Tutić za 24sata.

Kako je Anić fizički jači od njega, dodao je da mu se nije mogao suprotstaviti te je počeo gubiti svijest.

– Nakon dva udarca u glavu molio sam ga da me ne tuče. Počeo sam bježati prema autu, a on me je sustigao i ponovno udario. Kad sam pao, nogama me udarao – tvrdi Tutić.

Prema njegovim riječima, uspio je pobjeći u auto i zaključati ga, a napadač je laktom pokušao razbiti staklo na vozačevim vratima, no bezuspješno. Tutić je otišao iz kruga tvrtke i pozvao policiju, koja je napravila zapisnik. Potom je završio na pretragama u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica. Tutić tvrdi da on nije prva žrtva gazde.

Prozvani Anić je rekao kako mu je Tutić prijetio telefonski, a kod njega i pištoljem. Dodao je da mu je prije nekoliko dana isplatio plaću.

Zagrebački policajci su potvrdili kako su protiv Anića podnijeli prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira.

Podijeli objavu