ŠTO SE DOGODILO?

Stjepanovu suprugu s hematomom i gnojnom upalom poslali u samoizolaciju, ravnatelj Devčić: U pitanju je profesionalna prosudba liječnika

Našoj se redakciji javio suprug gospođe koja je, prema njegovim riječima, iz šatora za trijažu koprivničke Opće bolnice dr. Tomislav Bardek upućena u samoizolaciju, dok joj je kasnije kirurg Opće bolnice u Virovitici utvrdio drugačiji problem.

12:30h
0
Foto: Sanjin Bojić

Stjepan Cik iz Podravskih Sesveta ogorčen je radom liječnika Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek i situacijom koju je proživio sa svojom suprugom. Kako nam je objasnio, njegova supruga Dijana prije nekoliko tjedana s određenim je zdravstvenim problemima upućena u šator za trijažu koprivničke bolnice.

– S obzirom na nastalu situaciju nije željela tražiti pomoć liječnika obiteljske medicine. Na Uskrs, kada više nije mogla podnositi bol u desnoj nozi, nagovorio sam je da potraži pomoć. U međuvremenu je dobila i temperaturu od upalnog procesa. Nazvao sam jedinstveni broj Hitne pomoći, 194, i objasnio im sve, od bolova do temperature – govori Cik.

Nadalje, ispričao nam je kako su upućeni u šator za trijažu gdje ih je dočekao liječnik – čiji rukopis ne može iščitati, pa tako ne zna ni njegovo ime.

– Našpotao nas je da nas čekaju dva sata. Svi su parametri na COVID-19, osim povišene temperature, bili negativni. Uzeli su bris te moju suprugu uputili doma s riječima: “Dva tjedna izolacije” – tvrdi Cik.

Unatoč samoizolaciji, gospođu Dijanu potom je odveo na Hitnu pomoć u Pitomači gdje je, priča nam, nakon mjerenja temperature i uzimanja podataka dobila injekciju protiv bolova i upale. Potom dodaje kako je liječnik obiteljske medicine nakon maksimalnog broja injekcija prepisao tablete koje, jednako tako, tvrdi, nisu djelovale.

– Sa saznanjem da je supruga negativna na COVID, odlučio sam je odvesti u Opću bolnicu u Virovitici gdje je konačno napravljen pregled od strane kirurga, nakon dva tjedna bolova i muke, i postavljena dijagnoza – hematom kvadricepsa, gnojna upala anemija. S time svime, a bez pregleda, moja je supruga otpremljena iz Koprivnice u samoizolaciju – zaključuje Cik.

Što kažu iz bolnice?

Uzevši u obzir sve navedeno, s ravnateljem Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek, dr. Matom Devčićem, provjerili smo o čemu je riječ.

Mato Devčić // Foto: Ivan Balija
Dr. Mato Devčić // Foto: Ivan Balija

– Ima li pritužbu, pozvao bih gospodina da se javi u našu ustanovu. Tada ćemo poduzeti šire mjere ispitivanja. Ne bih komentirao pojedini slučaj, posebice ne putem portala što ne smijem i ne želim raditi – kazao nam je dr. Devčić.

Ako je bilo propusta, nastavlja ravnatelj, oni će ih utvrditi, pozvavši još jednom na javljanje.

– Procjena liječnika hoće li se netko kod nas liječiti ili ne, jest procjena liječnika. Dnevno nam dolazi stotine pacijenata, liječnik ima ingerenciju liječenja. Fizički nisam bio prisutan, niti sam odgovoran za pacijenta. Zašto je kolega donio takvu odluku u vezi pacijenta, pitanje je njegove profesionalne prosudbe, ja na to ne mogu utjecati – zaključio je dr. Devčić.

čitam...