PREPUSTITE BRIGU NJIMA

Što ako vam ovih dana pukne cijev, pokvari se grijanje ili ‘zaštopa’ dimnjak? Provjerili smo smiju li majstori i serviseri još uvijek raditi

Ako se ovih dana brinete zbog svega i pitate "kako ćemo", ako se pribojavate kvarova po kućama i pitate hoćete li i kako ćete naći prikladnog majstora, znajte da se barem zbog toga ne morate brinuti. 

17:30h
0
Foto: Jurica Karan
Ilustracija // Foto: Jurica Karan

Ako se ovih dana brinete zbog svega i pitate “kako ćemo”, ako se pribojavate kvarova po kućama i pitate hoćete li i kako ćete naći prikladnog majstora, znajte da se barem zbog toga ne morate brinuti.

Ponukani brojnim upitima naših čitatelja, priupitali smo Ratimira Ljubića, načelnika županijskog Stožera civilne zaštite, da još jednom i zauvijek pojasni, što je sa strukama, koje se na neki način brinu za sigurnost građana, a spadaju u kategoriju privatnika i uslužnih djelatnosti.

Foto: Ivan Balija
Ratimir Ljubić // Foto: Ivan Balija

– Serviseri i sve hitne službe smiju raditi i većina njih radi, uz uvjet da se pridržavaju svih mjera HZJZ. Kome god treba popravak, bilo da vam se pokvari grijanje ili pukne vodovodna cijev, morate i možete zvati servisera – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Na kraju, zaključimo još jednom, iako je istina je da su razni majstori, odnosno serviseri, reducirali svoj posao, rad serviserskih službi nije zabranjen. A to znači da svog dragog majstora možete zvati ako se nalazite u problemu, možda će se dogoditi da čekate malo duže na red nego inače, ali na red ćete stići.

čitam...