Usporavanje širenja?

Što će biti s koronavirusom kada dođe ljeto? Znanstvenici kažu da su pronašli temperaturu koja mu ne pogoduje

Qasim Bukhari i Yusuf Jameel s MIT-ja analizirali su slučajeve koronavirusa diljem svijeta.

13:20h
0
Korona Virus
Foto: Ilustracija // Twenty20

Nakon što su kineski znanstvenici došli do otkrića da visoke temperature mogu znatno usporiti koronavirus, pojavila se još jedna studija koja podupire tu teoriju.

Znanstvenici s MIT-a došli su do saznanja da bi toplo i vlažno vrijeme moglo dovesti do usporavanja širenja koronavirusa.

Qasim Bukhari i Yusuf Jameel s MIT-ja analizirali su slučajeve koronavirusa diljem svijeta i zaključili da se većina slučajeva zaraze do 22. ožujka dogodila u regijama s temperaturama između tri i 17 Celzijevih stupnjeva te vlažnošću od 4 do 9 grama vodene pare po kubičnom metru. U zemljama u kojima je prosječna temperatura iznad 18 Celzijevih stupnjeva i u kojima je vlažnost veća od 9 g/m3 ukupan broj zabilježenih slučajeva čini svega 6 posto od ukupnog broja slučajeva u svijetu, prenosi Index.

Ipak, znanstvenici napominju da toplije i vlažno vrijeme neće eliminirati koronavirus, već će samo pomoći u usporavanju širenja.

– Nerazumno je reći u ovom trenutku da će virus nestati kada stigne ljeto – kazao je dr. William Schaffner sa Sveučilišta u Tennesseeju.

čitam...
Loading...