LJETO DOLAZI, A PARKA NEMA

Što je s novim skate parkom? Koprivnički skejteri i dalje čekaju, evo gdje je zapelo

Podsjetimo, cilj je, rekli su iz Grada krajem prošle godine, imati suvremeni skate park za sportaše koji su prepoznali korist poticanja te vrste rekreacijskog sporta među mladima.

17:30h
0
Ilustracija // Foto: Grad Koprivnica

U listopadu prošle godine pokrenula se priča izgradnje novog skate parka i tada je rečeno kako će on biti gotov u proljeće 2020. godine.

Priupitali smo u Gradu u kojoj je fazi izgradnja novog skate parka u kojem će moći uživati koprivnički skejteri, s obzirom na činjenicu da nam proljeće odlazi, a ljeto samo što nije došlo.

– Određena je lokacija izgradnje koja se nalazi uz postojeće dječje igralište pokraj bazena Cerine na zelenoj površini. Za potrebe izgradnje, prema Zakonu o gradnji, odnosno Pravilniku o jednostavnim građevinama i radovima, izrađen je glavni projekt te su stvoreni svi uvjeti za prijavu na natječaj Središnjeg državnog ureda za šport za sufinanciranje izgradnje skate parka – rekao je za ePodravinu Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo.

Prema njegovim riječima, projekt je prijavljen na natječaj u zadanom roku, no radi epidemije uzrokovane korona virusom obustavljen je javni poziv za sufinanciranje izgradnje, građevinskih zahvata i opremanja športskih građevina u 2020. godini prema Odluci Središnjeg državnog ureda za šport od 7. travnja ove godine.

– Očekujemo da se natječaj ponovno pokrene u narednom periodu. Vrijednost projekta je cca. 1.000.000,00 kuna s PDV-om – zaključio je Golubić.

Podsjetimo, cilj je, rekli su iz Grada krajem prošle godine, imati suvremeni skate park za sportaše koji su prepoznali korist poticanja te vrste rekreacijskog sporta među mladima.

U nastavku pogledajte vizualizacije skate parka.

čitam...