Nove informacije

VIDEO Stožer o novoj zaraženoj osobi u županiji: U dobrom je stanju, njena dva kućna kontakta su u samoizolaciji

10:08h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Dvije osobe u Koprivničko-križevačkoj županiji pozitivne su na koronavirus, objavio je to jučer županijski Stožer civilne zaštite.

Nakon što je jučer iz koprivničke bolnice upućeno sedam uzoraka na analizu, jedan je bio pozitivan, izvijestili su iz Stožera. Neslužbeno, radi se o ženskoj osobi s križevačkog područja.

Stožer je danas na izvanrednoj konferenciji za medije dao još detalja o novoj zaraženoj osobi i trenutnoj zdravstvenoj situaciji.

– U županiji od jučer još jedna pozitivna na koronavirus. Trenutno su 35 u samoizolaciji, kontakti zaraženih. Molim građane da ih ne zavara ovo toplo vrijeme i da se ponašaju odgovorno, neka paze na socijalnu distancu. Ophodnje će ovoga vikenda pojačano patrolirati – rekao je načelnik stožera Ratimir Ljubić.

– Prva je osoba bila pozitivna kada je došla iz Njemačke, svi kontakti su zdravi i u samoizolaciji. Druga je bila kontakt pozitivne osobe koja je boravila u Zagrebu, testirali smo je i bila je pozitivna. Dobrog je zdravstvenog stanja. Ima dva kućna kontakta koji su u samoizolaciji. Ukupno imamo 35 osoba kontakata dvije osobe koji su u samoizolaciji – rekla je dr. Draženka Vadla.

Uskoro opširnije

[KORONAVIRUS]Detalji Stožera o zaraženoj osobi s područja županije

Gepostet von Epodravina.hr am Samstag, 28. März 2020

čitam...
Loading...