Napet drugi krug

U stožeru Marija Rajna slavilo se do jutra, Rajn: Sve što smo vrijedno radili došlo je na naplatu, Hrg: Nisam zadovoljan, ali nema predaje

11:13h
0
Mario Rajn
Foto: Admir Sinani

U stožeru Marija Rajna, ili super Marija kako su ga nazvali njegovi ljudi, jučer se slavilo do jutarnjih sati.

Nakon što je postalo jasno da je nezavisni Rajn, novo lice na političkoj sceni te najveće iznenađenje lokalnih izbora, opasno zaljuljao fotelju dugovječnom, sada HDS-ovom Branku Hrgu, razgovarali smo s Rajnom u njegovom stožeru.

Za gradonačelnika je u Križevcima glasovalo 44,40 posto glasača, a od njih je 40,12 posto dalo povjerenje Mariju Rajnu, dok je HRG dobio 36,56 posto glasova. Rajn je prema tome dobio 3101 glas, a Hrg njih 2833.

– Sve što smo vrijedno radili, došlo je na naplatu, zadovoljni smo odazivom te apeliram na sve u drugom krugu na još veću izlaznost, zahvaljujem svima na selu i u gradu i spreman sam raditi čvrsto za ovaj grad, sljedeće četiri godine – rekao nam je Rajn u euforičnoj atmosferi u stožeru.

Napomenuo je kako je još dva tjedna kampanje pred njima, koju će odraditi u duhu kao i do sad.

Mario Rajn
Stožer Marija Rajna // Foto: Admir Sinani

– Radit ćemo stručno, kvalitetno s programima i sve napraviti na ponos svim građanima sljedeće četiri godine. A da sam ovo očekivao, pa naravno da sam očekivao, pa radili smo za to!- rekao je ponosno Rajn.

U Gradskom je vijeću njegova lista dobila čak osam mandata, što je, priznaje i Rajn, za nijansu više od očekivanog.

– To je rezultat svih ljudi, vodili smo se mladim, kvalitetnim stručnim karovima, u kombinaciji s iskustvom i sretan što su ljudi to porepoznali. Naravno da sam uzbuđen, ovo je prva kampanja, prezentirat ćemo se u najboljem svjetlu, idemo i u sela, upregnut ćemo snage i probuditi grad na ponos svim građanima – kazuje Rajn.

Podršku mu je dao i SDP-ov kandidat Ivan Majdak te pozvao svoje glasače da daju povjerenje Rajnu, dao mu je podršku i HSS, a Hrg je spreman na suradnju u gradskom vijeću.

– Jedina koalicija na koju pristajemo je ona s biračima i glasačima, zahvaljujem na ponudama, no mi ne funkcioniramo po stranačkim stegama, spremni smo razgovarati o kvalitetnim programima, a građani su prepoznali naš trud i napor te smo u vodstvu ušli u drugi krug. Ured je otvoren, želimo razgovarati sa svakim građaninom, želimo ući u svaku kuću – kaže Rajn.

Branko Hrg koji je na čelu grada 16 godina je čestitao Rajnu na, kako je rekao, izvrsnom rezultatu.

Branko Hrg // Foto: Admir Sinani

– Točno je da je Rajn ostvario izvrstan rezultat, ja mu čestitam, malo sam iznenađen, očekivao sam više od SDP-a, no evidentno je da je oslabio na ovom području i da je Mario pobrao masovno biračko tijelo SDP-a, a ostvario je izvrsne rezultate i u gradskom vijeću, bit će to zanimljivo – mišljenja je Hrg.

S HDS-ovih tri mandata kaže kako nije zadovoljan.

– Bilo bi glupo reći da sam zadovoljan, nisam ni time što Rajn ima prednost u drugom krugu, očekivao sam da ćemo mi. Građani su zbunjeni, niska je izlaznost na selu i na tome treba poraditi – ističe Hrg.

No aktualni gradonačelnik kaže da još uvijek ne vidi razloga zašto bi oni bili oporba.

– Tih osam vijećnika nezavisne liste vodi Rajn i ne vidim zašto bi mi bili oporba, ne mislim se predati, ostvarit ću dobar rezultat u drugom krugu pa ću sjesti s Rajnom. Mogućnost suradnje je kod nas prisutna od početka i bez obzira na ishod izbora treba sjesti, porazgovarati s tim mladim ljudima i vidjeti kakva je mogućnost suradnje – zaključuje Hrg.

MARIO RAJN UŽIVO Najveće iznenađenje izbora

Posted by Epodravina.hr on Sonntag, 21. Mai 2017

 

BRANKO HRG Uživo iz Križevaca

Posted by Epodravina.hr on Sonntag, 21. Mai 2017

Loading...