Steže se obruč

ŠTRAJK DO DALJNJEGA Od sutra nema nastave u cijeloj Hrvatskoj do ispunjenja zahtjeva?

Podsjetimo, Vladina posljednja ponuda sindikatima nudi povećanje osnovice za 6,12 posto u idućoj godini, izradu analize plaća u javnom sektoru, u čijem su okviru i koeficijenti, te sporazum o dodatku na plaću od 2 posto ako Vlada do 30. lipnja ne izmijeni Uredbu o koeficijentima.

20:20h
0
Srednja škola Koprivnica // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Sutra nema nastave u cijeloj Hrvatskoj, kao što je već najavljeno, no čini se da će se štrajk nastaviti na području cijele države sve do ispunjenja zahtjeva sindikata, neslužbeno doznaje N1.

Sutra za 10 sati zakazana je redovna konferencija za novinare na kojoj bi sindikati trebali pojasniti daljnu taktiku i rezultate referenduma. Takav sveobuhvatni štrajk u skladu je s ranijim najavama sindikata obrazovanja da će zaoštriti retoriku i kao odgovor na posljednju ponudu Vlade, koju sindikati ocjenjuju sramotnom, nižom od prijašnje te pokušajem omalovažavanja štrajkaša i zaposlenih u obrazovanju.

Podsjetimo, Vladina posljednja ponuda sindikatima nudi povećanje osnovice za 6,12 posto u idućoj godini, izradu analize plaća u javnom sektoru, u čijem su okviru i koeficijenti, te sporazum o dodatku na plaću od 2 posto ako Vlada do 30. lipnja ne izmijeni Uredbu o koeficijentima. Sindikati traže povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto, kako ne bi zaostajali za drugim javnim službama.

Cirkularni štrajk traje 26 dana, a svaki učenik prema njemu je izgubio šest dana nastave, što se može dramatično povećati ako od sutra krene štrajk u cijeloj zemlji.

čitam...