Štrajk liječnika i sestara // Koprivnička bolnica obavljat će samo hitne operacije

13:29h
0
Koprivnička će bolnica zbrinjavati samo hitne pacijente

Zbog neuspjelih pregovora sindikata i ministarstva, sutra u sedam sati ujutro počinje štrajk liječnika i medicinskih sestara, koji će trajati do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Koliko će liječnika i medicinskih sestara iz koprivničke Opće bolnice pristupiti štrajku, znat će se tek sutra, kada štrajk i formalno započne. Kako doznajemo od Ljiljane Sambol, povjerenice Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara, članovi sindikata liječnika i medicinskih sestara ujutro će održati sastanak na kojem će se vidjeti tko će podržati ovaj legitiman oblik borbe za svoja prava. Ona pak očekuje kako će to učiniti 70-ak posto članova njenog sindikata.


Naša će bolnica, kao i druge bolnice u Hrvatskoj, raditi kao da je nedjelja, dakle, neće se odbijati samo hitni pacijenti. Oni koji pak leže na odjelima, dobit će skrb i terapiju.
Obiteljski pak liječnici, ginekolozi i pedijatri radit će uobičajeno.

– Štrajk je nužan zbog sve težeg položaja medicinskih sestara te liječnika. Provode se nerazumne mjere štednje na mjestima gdje to ne bi trebalo, i općenito, problemi cijelog sustava prelamaju se preko naših leđa, a time u konačnici i pacijenata. Takvo je stanje neodrživo – rekla je Sambol.

 

čitam...