Strane rukometašice odlaze, domaćima novi smanjeni ugovori

10:13h
0
podravka m

Uprava RK Podravke Vegete donijela je odluku o klupskim restrikcijama: otkazano je svim stranim rukometašicama, a domaćim su smanjeni ugovori. One se do četvrtka 6. kolovoza moraju izjasniti žele li pod takvim uvjetima ostati.
Predsjednik RK Podravke Vegete u srijedu prije podne izdao je priopćenje o razlozima promjena u klubu. Priopćenje glasi:
”Posljedice opće krize nisu mogle zaobići i jedan od ponajboljih hrvatskih sportskih klubova svih vremena RK Podravku Vegetu. Unatoč donedavnim europskim ambicijama, na tragu racionalnog poslovanja i opće štednje klub je već na početku sezone bio prisiljen svojim ponajboljim igračicama strankinjama ponuditi sporazumni raskid ugovora.

U novim okolnostima to je nažalost bilo neizbježno, tako da igračice Podravke više nisu Ana Đokić, Anita Bulath, Natalija Todorovska i tek pridošle Orsolya Herr i Julia Portianko. U novim okolnostima biti će pogođene i domaće igračice kojima su ponuđeni korigirani, osjetno umanjeni ugovori.
Unatoč tome očekuje se da ostatak momčadi kojoj se priključuje nekoliko mladih i perspektivnih igračica ima snagu i kvalitetu ostati liderom hrvatskog ženskog rukometa. Naravno da se niti ne razmišlja o predaji u predstojećoj Ligi prvakinja iako je objektivno Podravka odlaskom ovih igračica znatno oslabljena.
Očekuje se da će aktualni trener Zdravko Zovko i dalje voditi oslabljene ”kokice”.
Predsjednik RK Podravke Vegete Saša Romac”
Novi sastav Podravke Vegete sudjeluje u subotu i nedjelju u Mađarskoj na turniru u gradu Vác.
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW