Stranica za ocjenjivanje profesora – Studokracija.com

21:46h
0
Ilustracija

Tvorci popularne internetske stranice Najdoktor.com pokrenuli su novu stranicu – Studokracija.com. Stranica je zamišljena tako da omogućava studentima i svim zainteresiranima komentiranje i ocjenjivanje rada profesora koji predaju na hrvatskim visokim učilištima.

– Želimo pomoći studentima u odabiru fakulteta, usmjerenja ili kolegija, nadležnim institucijama u procjeni rada njihovih djelatnika te potaknuti profesore na još kvalitetniji rad. Namjera nije diskreditiranje profesora, upravo suprotno, nastojimo istaknuti one najbolje i prikazati ih kao primjer drugima – riječi su pokretača te zanimljive stranice.

Dodaju i kako su evaluacije rada profesora koje se provode na fakultetima uglavnom nedostupne javnosti i samim time gube na vjerodostojnosti.

– Nadamo se da će naš projekt doprinijeti unaprjeđenju i većoj transparentnosti obrazovnog sustava i pomoći nam u izgradnji boljeg društva i vječno zazivane „zemlje znanja”. Pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju u ocjenjivanju i komentiranju jer jedino zajedničkim snagama možemo napraviti pozitivne pomake u interesu cjelokupnog društva – kažu te se nadaju kako će se prepoznati vrijednost njihovog projekta i da će se eventualno netko i uključiti u njegov razvoj.