policija traga za počiniteljem

Strašne tragedije s najgorim posljedicama: Nepalac (32) izgubio život na biciklu, 24-godišnjaka prignječio auto iz kojeg je ispao

Nesreće su se dogodile u razmaku od četiri sata

10:57h
0
Prometna nesreća
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Dvije velike, strašne tragedije zavile su noćas varaždinski kraj u crno. Naime, u dvije prometne nesreće, jedna u Varaždinu, druga u Druškovcu, smrtno su stradale dvije mlade osobe, a da situacija bude još gora, za jednim počiniteljem se i dalje traga.

Prva nesreća dogodila se nešto iza 21 sata, na državnoj cesti D-2 u Varaždinu. Tamo je, zasad još uvijek nepoznati počinitelj, jurio automobilom i neoprezno prešao na biciklističku stazu kojom su se kretale dvije osobe. Jedna na biciklu, druga pješice. Kako se kasnije doznalo, radi se o državljanima Nepala.

Tom prilikom vozač automobila je pokupio 32-godišnjeg vozača bicikla, odbacio ga na pješaka i pobjegao s mjesta nesreće.

– Biciklist je udario u tijelo 21-godišnjeg pješaka, koji se
prethodno pješice kretao u istom smjeru. Pješak je uslijed udara odbačen u cestovni jarak i zadobio je ozljede, dok je biciklist na mjestu udara zadobio teške ozljede od kojih je na mjestu preminuo – stoji u policijskom priopćenju.

Kao što smo već naglasili, nepoznato vozilo i nepoznata osoba, koja je prouzročila prometnu nesreću, nije pružila pomoć ozlijeđenim osobama, a policija moli sve one koji imaju bilo kakve informacije o počinitelju da dojave na 192 ili 372-404.

Otprilike četiri sata kasnije, u Druškovcu u blizini Ivanca, dogodila se nova nesreća s najvećom mogućom tragedijom. Tamo je, pak, smrtno stradao 24-godišnji mladić, koji je prilikom nesreći ispao iz auta, koji ga je prignječio.

Krivac za ovu nesreću je 20-godišnji vozač, koji je bio pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.29 g/kg. Kako kažu u policiji, dolaskom na ravni dio ceste, zbog nepropisne brzine i utjecaja alkohola, izvršio je naglo kočenje.

– Zatezanjem ručne kočnice u fazi kočenja došlo je do zanošenja i silaska vozila na zemljanu površinu, gdje je uslijed proklizavanja došlo do udara prednjeg djela vozila u jarak bankine i prevrtanja na krov. Tom prilikom, 24-godišnjak je djelomično ispao iz vozila te je došlo do prignječenja nesretnog mladića. Uslijed zadobivenih ozljeda nesretni mladić je preminuo na mjestu događaja – piše u priopćenju.