djeca djeci

STRAVA Dvojica maloljetnika marihuanu prodavala djeci i u svojoj kući im dala da konzumiraju joint

Maloljetnik je na području Kloštra Podravskog i Đurđevca u više navrata, za novčanu nagradu, posredovao u kupnji  marihuane za djecu, a u svojoj kući u Molvama omogućio da dvoje djece konzumira marihuanu.

13:11h
0
Preprodavači i konzumenti opojnih droga našli su se prošlog tjedna na meti policije // Ilustracija
Foto: Ilustracija
Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo Županijskom sudu u Varaždinu prijedlog za izricanje odgojnih mjera prema dvojici maloljetnika starih 17 godina, s područja Đurđevca.
Osnovano se sumnja na počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Prema rezultatima pripremnog postupka prvi je maloljetnik 2. listopada 2017. u Đurđevcu, nabavio drogu marihuanu radi daljnje prodaje i nudio ju na prodaju jednom djetetu. Ujedno, tijekom rujna prošle godine dao je marihuanu sedmero djece na konzumaciju.

Utvrđeno je da je drugi maloljetnik tijekom rujna 2017. godine na području Kloštra Podravskog i Đurđevca u više navrata, za novčanu nagradu, posredovao u kupnji  marihuane za djecu, a 1. i 2. listopada 2017. u svojoj kući u Molvama omogućio da dvoje djece konzumira marihuanu i dao ju na konzumaciju dvjema punoljetnim osobama.

Za obojicu maloljetnika predloženo je izricanje odgojnih mjera, odnosno liječenje i odvikavanje, pojačana briga i nadzor.

čitam...