Krvave scene

STRAVA U PODRAVINI Dva zastrašujuće slična ubojstva u samo dva mjeseca potresla su cijeli kraj, nakon Gole tragedija je obavila i Budančevicu

Je li to samo tragična slučajnost ili pokazatelj većeg problema, može se u nedogled nagađati, no strašna je činjenica kako se čini da takvi slučajevi postaju sve češći.

08:48h
0
Ubojstvo u Budančevici
S mjesta nesretnog događaja // Foto: Matija Gudlin

Jučer je u večernjim satima Ksenija Topolovčan iz Budančevice nožem usmrtila supruga Mirka. Povod svemu bila je obiteljska svađa. Dogodilo se to gotovo točno nakon dva mjeseca kada je cijeli kraj potresao uznemirujuće sličan slučaj iz Gole.

Podsjetimo, 15. veljače u Goli 27-godišnja Slađana Brkić je nožem izbola Dejana Slivara, koji je također preminuo od ozljeda. Dogodilo se to u njihovoj kući u Ulici Pavleka Miškine oko 17.40.

Što je bilo još strašnije, ubojstvo se dogodilo pred maloljetnom djecom, koja su cijelu stravičnu scenu gledali svojim očima. Jedna od kćeri trčala je po liječnika, no njenom ocu nije bilo spasa.

Pokušaj ubojstva u Budančevici
Mirko i Ksenija Topolovčan // Foto: Facebook

Jučer su se u Budančevici odvijale slične užasne scene, no dvoje djece Mirka i Ksenije Topolovčan srećom nisu bili svjedoci strave. Mališane, jedno u dobi između 2 i 3 godine i jedno oko godinu dana, već je ranije oduzeo Centar za socijalnu skrb. Upravo Centar za socijalnu skrb istražuju zbog mogućih nepravilnosti u slučaju ubojstva Dejana Slivara.

Okolnosti nisu još u potpunosti poznate jer policija provodi kriminalističko istraživanje, no od susjeda se moglo nazrijeti kakvim su životom živjeli supružnici iz Budančevice. Ksenija je navodno često pila i bila vrlo glasna, tako da je susjedstvo često slušalo njihove svađe, a živjeli su na račun Mirkovog oca koji ih je uzdržavao.

Drugi slučaj ubojstva nožem koje su počinile žene nad svojim partnerima u samo dva mjeseca. Je li to samo tragična slučajnost ili pokazatelj većeg problema, može se u nedogled nagađati, no strašna je činjenica kako se čini da takvi slučajevi postaju sve češći.

čitam...