Opasno raskrižje

Stravičan sudar izazvao mrtav pijan i bez položenog vozačkog ispita

15:16h
0
Prometna nesreća - križanje Miroslava Krleže i Ivana Sabolića Koprivnica // S mjesta nesreće // Foto: Ivan Brkić
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Vozač Opel Tigre s područja je Općine Petrijanec u Varaždinskoj županiji. Osim što je bio pijan i nema vozačku dozvolu, oduzeo je i prednost BMW-u. Na sreću, samo je jedna osoba lakše ozlijeđena u nesreći.

Nakon obavljenog očevida, koprivnička policija utvrdila je da je do teške prometne nesreće na križanju Ulice Miroslava Krleže i Ivana Sabolića došlo zbog nepoštivanja prednosti prolaska.

Podsjetimo, jučer, u srijedu, oko 17.40 sati sudarili su se Opel Tigra i BMW. Prednost prolaska oduzeta je BMW-u koji se kretao Sabolićevom ulicom.

Prednjim dijelom Tigre 37-godišnji vozač se zaletio u bočnu stranu BMW-a tako snažno da ga je odbacio s ceste. BMW je pokupio prometni znak i završio na pješačkoj stazi. S ceste je izletjela i Tigra. Materijalna šteta iznimno je velika.

Za upravljačem BMW-a bio je 32-godišnji Koprivničanac, dok je vozač Tigre s područja Općine Petrijanec u Varaždinskoj županiji.

U nesreći je stradalo dvoje putnika iz vozila, ali nakon liječničke obrade utvrđeno je da je samo jedan od putnika, onaj iz BMW-a, lakše ozlijeđen.

Policija je alkotestiranjem utvrdila da je 37-godišnji vozač Opel Tigre bio pod utjecajem alkohola od 2,41 promila, a zanimljivo je i da nema položen vozački ispit.

Protiv nesavjesnog vozača policija je podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu.

čitam...
Loading...