Streljaštvo // Lorena Lončarić iz SŠK Podravka postala prvakinja Hrvatske

10:41h
0
Lorena Lončarić na finalu natjecanja // Foto: Renato Kovačić

Na Prvenstvu Hrvatske za kadetkinje u disciplinama serijska malokalibarska puška trostav i ležeći stav, održanom u Solinu, natjecateljica Streljačkog športskog kluba Podravka Lorena Lončarić postala je državna prvakinja u trostavu i brončana u disciplini ležeći stav.


Osnovnim rezultatom od 262 kruga u disciplini trostav Lorena Lončarić uvjerljivo je kao prvoplasirana ušla u finale najboljih osam hrvatskih kadetkinja. U zanimljivom finalnom gađanju Lorena je do kraja finala zadržala stečenu prednost osnovnog meča i osvojila naslov državne prvakinje.

Lorena s odličjima // Foto: Renato KovačićU disciplini ležeći stav serijskom malokalibarskom puškom, u osnovnom meču Lorena Lončarić postigla je 172 kruga i kao četvrtoplasirana ušla je u finalno gađanje najboljih osam hrvatskih kadetkinja. U vrlo napetom finalu Lorena Lončarić pucala je odlično smanjujući prednost prvoplasiranih. Na kraju finala sa otpucanih 94,8 krugova Lorena Lončarić probila se na treće mjesto osvojivši brončanu medalju.

Ovim rezultatima Lorena Lončarić u svojoj posljednjoj kadetskoj sezoni opravdala je status jedne od najperspektivnijih hrvatskih kadetkinja, a sa osvojenim državnim odličjima i u disciplinama zračne puške na najbolji mogući način zaključila je sezonu natjecanja u kategoriji kadetkinja.

čitam...