Streljaštvo // Lorena Lončarić prvakinja Hrvatske

14:24h
0
Lorena Lončarić - prvakinja u trostavu i viceprvakinja u ležećem stavu

Na Prvenstvu Hrvatske u gađanju serijskom malokalibarskom puškom za kadetske kategorije, održanom 22. i 23 lipnja 2013. godine na streljani u Solinu, kadetkinja Streljačkog športskog kluba Podravka Lorena Lončarić osvojila je naslov državnje prvakinje u disciplini trostav i naslov viceprvakinje u disciplini ležeći stav.

Prvog dana natjecanja u disciplini ležeći stav serijskom malokalibarskom puškom Lorena je u osnovnom meču otpucala rezultat od 173 kruga što je bilo dovoljno za plasman na tek peto mjesto i ulazak u finalno raspucavanje najboljih osam hrvatskih kadetkinja.


Usprkos slabijem rezultatu od 173 kruga u osnovnom meču i razlici od pet krugova do vodeće, Lorena Lončarić je u finalnom gađanju ostvarila odličan rezultat od 94,6 kruga. Najboljim rezultatom finalnog gađanja kadetkinja Lorena Lončarić nadoknadila je zaostatak i na kraju s 267,3 otpucana kruga osvojila srebrnu medalju i naslov  državne viceprvakinje.

Drugog dana natjecanja na rasporedu je bila disciplina trostav serijskom malokalibarskom puškom za kadetkinje. Kao i prvoga dana u ležećem stavu ostvaren je slabiji rezultat od očekivanoga, samo 81 krug, no odličnim nastupom u stojećem stavu gdje je otpucan rezultat od  81 kruga i s odličnih 86 krugova u klećećem stavu, Lorena je s 248 krugova nakon osnovnog meča podijelila prvo mjesto s Miroslavom Jovanović iz riječkog kluba Papirničar.

Finalno gađanje najboljih osam hrvatskih kadetkinja u disciplini serijska malokalibarska puška-trostav, Lorena Lončarić odradila je odlično otpucavši finalni rezultat od 87,8 krugova, što je i najbolji finalni rezultat kadetkinja. Već od drugog finalnog hica pa do posljednjeg desetog hica finala, Lorena Lončarić kontinuirano je povećavala prednost pred drugim finalisticama i na kraju s ukupnim rezultatom od 335,8 krugova uvjerljivo osvojila prvo mjesto i naslov kadetske državne prvakinje.

čitam...