Streljaštvo: Loši seniori, odlična Babić i Kolar

10:59h
0
Ivana Babić - SŠK Podravka

U posljednjem petom kolo 1.B.hrvatske lige, održanom na zagrebačkoj streljani Vrapčanski potok, seniorska ekipa S.Š.K. Podravka u disciplini standard zračna puška ostvarila je neshvatljivo loš nastup.

Sa 1648 otpucanih krugova seniorska ekipa S.Š.K. Podravka u sastavu Hrvoje Vladušić 562 kruga, Hrvoje Verbić 543 kruga i Tomislav Harambašić 543 kruga podbacila je za pedeset krugova u odnosu na očekivani rezultat. Sa ovim rezultatom S.Š.K. Podravka plasirala se tek na četvrto mjesto ljestvice, a razlika od drugoplasirane do četvrtoplasirane ekipe je samo jedan bod. Povratnik u ekipu Hrvoje Vladušić otpucao je očekivani solidan rezultat od 562 kruga, a dva mlada strijelca S.Š.K. Podravka Hrvoje Verbić i Tomislav Harambašić u svom nastupu bez imalo borbenosti i zalaganja ubilježili su i pojedinačni i ekipni podbačaj.

Kako u ovom dijelu sezone za ekipu zbog fakultetskih obaveza ne nastupaju dva najjača strijelca Nikola Mehkek i Alen Golubić priliku nastupa dobili su Hrvoje Verbić i Tomislav Harambašić, koji su se dosada dokazali nastupima u mlađim uzrastnim kategorijama. Očito da ova dva mlada strijelca nisu shvatila potrebu ozbiljnosti i borbenosti u seniorskoj ekipi pa će i uprava kluba morati povući određene poteze.

U pojedinačnoj konkurenciji seniorki u disciplini standard zračna puška nastupila je kadetkinja S.Š.K. Podravka Ivana Babić koja je ponovno iznenadila odličnim rezultatom od 385 krugova nadmašivši većinu hrvatskih seniorki plasiravši se na dvanaesto mjesto.

U konkurenciji seniora u disciplini standard zračni pištolj nastupio je junior S.Š.K. Podravka Ivan Kolar. Otpucavši 548 krugova Ivan Kolar plasirao se u finalno gađanje najboljih osam seniora. Nakon finalnog gađanja, u kojem je postigao 97,3 kruga, Ivan Kolar zauzeo je ukupno sedmo mjesto. Postignuti rezultat na ovom natjecanju je treći juniorski rezultat u hrvatskoj, a kako je ovo natjecanje ujedno bilo i izborno za nastup juniorske reprezentacije Ivan Kolar osigurao je još jedan reprezentativni nastup na susretu sa reprezentacijom Slovenije u Ljubljani.

 

čitam...