Streljaštvo: Podravkaši odlični na kadetskom i juniorskom Prvenstvu hrvatske

10:18h
0
Uspješni podravkaši

Na Prvenstvu hrvatske za kadetske i juniorske kategorije u disciplinama serijske malokalibarske puške, održanom na streljani u Stobreču, nastupili su i mladi strijelci S.Š.K. Podravka osvojivši nove državne medalje.

U kategoriji juniora u disciplini serijska malokalibarska puška trostav, Tomislav Harambašić osvojio je naslov juniorskog prvaka Hrvatske. U osnovnom meču trostava serijskom malokalibarskom puškom Tomislav Harambašić je otpucao 508 krugova i kao prvoplasirani junior ušao u finalno gađanje najboljih osam hrvatskih juniora. U finalnom gađanju Tomislav Harambašić nastavio je sa odličnim gađanjem i otpucavši rezultat od 90,8 krugova zasluženo je osvojio naslov juniorskog prvaka Hrvatske.

Kod juniorki u disciplini serijska malokalibarska puška nastupila je Ivana Babić koja je u osnovnom meču ostvarila rezultat od 480 krugova čime je osvojila srebrnu državnu medalju . Valja napomenuti da je Ivani Babić ovo već treća državna medalja u ovoj sezoni u kadetskim i juniorskim kategorijama.

U kategoriji kadeta u disciplini serijska malokalibarska puška trostav nastupila je ekipa S.Š.K. Podravka u sastavu Tomislav Harambašić, Ivan Kaić i David Strmečki.

 

Kadeti S.Š.K. Pdravka otpucali su 692 kruga plasiravši se na treće mjesto državnog prvenstva. Nažalost, nedostajalo je malo sportske sreće da se u ovoj disciplini ostvari i viši plasman ekipe. U pojedinačnoj konkurenciji kadeta u disciplini serijska malokalibarska puška, dva strijelca S.Š.K. Podravka, Ivan Kaić i Tomislav Harambašić, ušla su u finalno gađanje najboljih osam hrvatskih kadeta. Ivan Kaić sa rezultatom od 319,7 krugova nakon finalnog gađanja ostvario je plasman na šesto mjesto, a Tomislav Harambašić sa rezultatom 314,7 krugova ostvario je plasman na osmo mjesto. Treći član Podravkine kadetske ekipe David Strmečki otpucao je rezultat od 219 krugova u osnovnom meču plasiravši se na dvanaesto mjesto.

U konkurenciji kadetkinja u disciplini trostava serijskom malokalibarskom puškom Ivana Babić  imala nešto lošiji nastup nego prethodnog dana ostvarivši u osnovnom meču rezultat od 236 krugova čime je kao petoplasirana ušla u finalno gađanje najboljih osam hrvatskih kadetkinja. U finalnom gađanju Ivana Babić nastavila je sa relativno lošim gađanjem ostvarivši konačni rezultat od 294,8 krugova i osvojivši sedmo mjesto u državi.

Uprava S.Š.K. Podravka zadovoljna je ovosezonskim nastupima kadeta i juniora s obzirom da su tijekom ove sezone osvojili osam državnih medalja u disciplinama sportskog streljaštva, a Ivana Babić i Tomislav Harambašić aktualni su državni prvaci, dok je pištoljaš Ivan Kolar reprezentativac.

Orijentacija kluba na kvalitetan rad u vlastitoj „Školi sportskoga streljaštva“ iz godine u godinu donosi sve veće rezultate i S.Š.K. Podravku svrstava među najbolje hrvatske streljačke klubove.

čitam...