Stricu Panduriću priznanje „Junak Domovinskog rata“

19:13h
0
Stric Pandurić posthumno je dobio ovo veliko priznanje // foto: Nedeljko Bahić

Zvonku Panduriću – Stricu, jednom od legendarnih zapovjednika i dragovoljaca Domovinskog rata Koprivničko-križevačke županije, u srijedu je posthumno dodjeljeno priznanje „Junak hrvatskog Domovinskog rata“.

Ovu hvalevrijednu nagradu legendarnom „Stricu“ dodijelila je Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR), u suradnji s Koordinacijom Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Koprivnice, ali i drugim Udrugama iz Domovinskog rata, a priznanje je primio njegov brat Tomislav Pandurić.

Podsjetimo, Pandurić se u obranu hrvatske Domovine uključio 1991. godine te je prošao brojna ratišta diljem Hrvatske, a bio je pripadnik HOS-a, policije i 117. brigade. Umro je na današnji dan prošle godine.Priznanje je primio Tomislav Pandurić, brat od legendarnog Strica // foto: Nedeljko Bahić

Inače, ovo je već osmo priznanje koje dodjeljuju branitelji Podravke, a kako je rekao Mladen Pavković, dodjelom priznanja „Junak Domovinskog rata“ žele potaknuti hrvatsku državu da i službeno počne uručivati takva i slična priznanja, tim prije što u svakoj sredini ima ljudi koji su bili prvi kad je trebalo i koji su zaslužili da ih se naziva Junakom.