Strijelci Podravke osvojili četiri medalje na Prvenstvu Hrvatke u Stobreču

07:26h
0
streljastvo sskpodravka

081013-streljastvo-sskpodravkaNa Prvenstvu Hrvatske za juniorske kategorije u disciplinama standard malokalibarske puške, održanom na streljani u Stobreču, mladi strijelci S.Š.K. Podravke osvojili su nove četiri državne medalje.

U disciplini standard malokalibarska puška-ležeći za juniorske kategorije ekipa u sastavu Nikola Mehkek, Hrvoje Vladušić i Hrvoje Verbić otpucala je 1651 krug te osvojila treće mjesto.

U pojedinačnom plasmanu iste discipline, Nikola Mehkek je otpucao 560 krugova zauzevši deveto mjesto, a Hrvoje Vladušić s 554 otpucana kruga plasirao se na jedanaesto mjesto. Verbić Hrvoje postigao je 537 krugova što je bilo dovoljno za plasman na četrnaesto mjesto.

Kod juniorki u nastupila je Musić Larisa koja je sa 569 otpucanih krugova zauzela osmo mjesto.

Drugog dana natjecanja na rasporedu je bila disciplina trostava za juniore i juniorke, a strijelci Podravke su i u ovoj disciplini ostvarili zapažene rezultate. Juniorska ekipa S.Š.K. Podravke u sastavu Nikola Mehkek, Hrvoje Vladušić i Hrvoje Verbić u disciplini trostav otpucala je 3127 krugova i zauzela drugo mjesto. U pojedinačnom plasmanu trostava Nikola Mehkek postigao je 1112 krugova i kao trećeplasirani ušao u finalno natjecanje u kojem je odličnim nastupom zaključio natjecanje osvajnjem trećeg mjesta.

Mladi natjecatelj Verbić Hrvoje priredio je ugodno iznenađenje otpucavši 1036 krugova čime je kao osmoplasirani ušao u finalno gađanje gdje je također odličnim nastupom zaključio natjecanje osvajanjem sedmog mjesta. Vladušić Hrvoje je otpucao 979 krugova i plasirao se na deseto mjesto.

U konkurenciji juniorki Musić Larisa je postigla 540 krugova što je bilo dovoljno za osvajanje jedanaestog mjesta u konačnom poretku. Nažalost izuzetno loš rezultat Larise u stojećem stavu kod kojeg je izgubila dvadesetak krugova onemogućio je osvajanje još jedne državne medalje.