Strijelci SŠK Podravka u potpunosti ostvarili planirane rezultate

23:00h
0
liga-kkz

Strijelci Streljačkog športskog kluba Podravka u potpunosti su ostvarili planirane rezultate u ligi Koprivničko-križevačke županije u gađanju serijskom zračnom puškom za ovogodišnju sezonu.

U posljednje šestom kolu lige, održanom na streljani u Koprivnici, u kadetskoj konkurenciji najbolji rezultat ostvarila je Ivana Babić otpucavši 190 krugova, a sa 181 krugom Ivan Kaić plasirao se na peto mjesto. U ekipnoj konkurenciji šestoga kola prvo mjesto pripalo je ekipi S.Š.K.-Podravka-1 u sastavu I. Babić, I. Kaić i F. Verbić sa 545 otpucanih krugova.

U ukupnom poretku lige kod kadetskih kategorija Ivana Babić osvojila je prvo mjesto sa 933 kruga, Ivan Kaić četvrto sa 875 krugova, Luka Harambašić šesto sa 867 krugova, Dominik Dražilović deseto mjesto sa 848 krugova i Tomislav Glavica jedanaesto mjesto sa 847 krugova. U ekipnom poretku kadetskih ekipa po završetku lige prvo mjesto pripalo je ekipi S.Š.K.-Podravka-1 sa 3222 kruga, S.Š.K.-Podravka-2 zauzela je četvrto mjesto sa 3054 kruga, S.Š.K. Podravka-3 sedmo mjesto sa 911 krugova i S.Š.K.-Podravka-4 deveto mjesto sa 738 krugova.

U konkurenciji juniora Nikola Mehkek se prvim mjestom i odličnim rezultatom u posljednjem šestom kolu lige od 192 kruga oprostio od nastupanja u juniorskoj konkurenciji. Hrvoje Verbić sa 186 krugova plasirao se na treće mjesto, a Tomislav Harambašić sa 182 kruga plasirao se na šesto mjesto. Juniorska Ekipa S.Š.K.-Podravka-1 u sastavu N. Mehkek, H. Verbić i T. Harambašić postigla je i najbolji rezultat šestoga kola od 560 krugova.

U konačnom poretku lige u juniorskoj konkurenciji u prvo mjesto pripalo je Nikoli Mehkeku sa 941 krugom, Hrvoje Verbić zauzeo je četvrto mjesto sa 929 krugova, a Tomislav Harambašić peto mjesto sa 917 krugova.

U ukupnom poretku lige ekipno prvo mjesto u konkurenciji juniora pripalo je ekipi S.Š.K.-Podravka-1 sa 3330 krugova.

U seniorskoj konkurenciji u šestom kolu lige drugo mjesto sa 198 krugova pripalo je Hrvoju Vladušiću, Alen Golubić plasirao se na treće mjesto sa 187 krugova, Mihajlo Obranović na peto mjesto sa 182 kruga i Mario Kos na šesto mjesto sa 180 krugova. Najbolji seniorski ekipni rezultat šestoga kola lige postigla je ekipa S.Š.K. Podravka-1 sa 558 otpucanih krugova.

U ukupnom poretku lige kod seniora prvo mjesto osvojio je Hrvoje Vladušić sa 932 kruga, Alen golubić sa 931 krugom osvojio je drugo mjesto, a Mario Kos plasirao se na četvrto mjesto sa 911 krugova, dok je deseto mjesto pripalo Marinu Mlinariću sa 847 otpucanih krugova. U ukupnom poretku seniorskih ekipa prvo mjesto osvojila je S.Š.K.-Podravka-1 sa 3319 krugova. Četvrto peto i šesto mjesto u ukupnom poretku lige pripalo je drugoj, trećoj i četvrtoj seniorskoj ekipi S.Š.K.-Podravka.

Prema riječima predsjednika kluba Maria Kosa osvajanjem svih prvih pojedinačnih i ekipnih mjesta u ukupnom poretku lige u potpunosti su ispunjeni svi ciljevi koji su postavljeni pred natjecatelje S.Š.K. Podravka. Osobito su ugodno iznenadili natjecatelji kadetskih kategorija kojima je ovo bila prva sezona natjecanja i natjecatelji seniorskih kategorija iz druge, treće i četvrte ekipe. Svi su oni postigli veće rezultate od očekivanih. U sljedećoj sezoni, koja počinje već u siječnju, veću priliku za dokazivanje i sakupljanje natjecateljskog iskustva dobiti će  prvenstveno mlađi natjecatelji kao i novi kadetski naraštaj strijelaca proizašlih iz Škole streljaštva, a kojima će ovo biti prva natjecateljska sezona.