humanitarno

Studenti sestrinstva Sveučilišta Sjever darovali potrebite

Pisma koja su izradili za ukupno 310 korisnika Doma umirovljenika Varaždin prenijela su radost i toplinu do njihovih srca te im pokazala da nisu sami.

10:24h
0
Foto: Sveučilište Sjever

Studentice i studenti Sveučilišta Sjever preddiplomskog i diplomskog studija Odjela za sestrinstvo odlučili su uljepšati blagdane najpotrebitijima.


Tako su donijeli su osmijehe na lica bolesnih, uveselli stotine dječjih lica, starijih, zaboravljenih… te dokazali već nebrojeno puta da ljubav, nesebičnost i darivanje nemaju cijenu.

Od 7. do  11. prosinca osmislili su i predložili nekoliko akcija volontiranja te prikupili novčane donacije za brojne ustanove poput Socijalne samoposluge „Kruh Sv. Antuna“ u Varaždinu. S nastavnicima su posjetili i Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra te djeci i Upravi bolnice predali prehrambene namirnice, dječju hranu, odjeću i igračke.

Osim djece, nisu zaboravili ni starije. Pisma koja su izradili za ukupno 310 korisnika Doma umirovljenika Varaždin prenijela su radost i toplinu do njihovih srca te im pokazala da nisu sami. Pripremili su i prigodne darove za zaposlenike toga doma.

Kako bi pomogli majkama i njihovoj djeci, studenti su donirali prehrambene namirnice, higijenske potrepštine, odjeću i igračke Sigurnoj kući za žrtve zlostavljanja Udruge Betlehem Varaždin i Gradskom društvu Crvenog križa Varaždin.

Nisu zaboravili ni na svoje kolegice i kolege na radnim mjestima. U ime studenata i nastavnika Odjela za sestrinstvo, darovali su pomoćnicima ravnatelja za sestrinstvo prigodne slike anđela u ŽB Čakovec, OB Koprivnica, KB Dubrava, Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, KBC Sestre milosrdnice, OB Karlovac i KBC-a Zagreb, Službi Klenovnik i Službi Novi Marof; a OB Varaždin kao najvećoj nastavnoj bazi Sveučilišta Sjever, uz sliku su predali i kolače za djelatnike svih odjela.

– Ponosni smo na naše studente koji već 3. godinu zaredom pokazuju svoj altruizam i želju za pomoći najpotrebitijima. Zahvaljujemo svim studentima na iskazanom interesu i brojnim prikupljenim sredstvima te nastavnicima koji su podržali studente i pomogli im u realizaciji akcija. Volontiranje je nesebično davanje svog vremena drugima i iznimno je bitno za cijelu zajednicu. Volontiranje ima brojne dobrobiti – od doprinosa osobnom rastu i razvoju, jačanja postojećih i stjecanje novih kompetencija, proširivanje kontakata do rasta građanske odgovornosti te predstavlja važnu ulogu u razvoju samopoštovanja i socijalnih vještina te pridonosi stjecanju znanja i iskustava – istaknula je pročelnica Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever, doc.dr.sc Marijana Neuberg, dodajući da studenti Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever sudjeluju ne samo u volonterskim akcijama u vrijeme Adventa, nego više godina zaredom u brojnim volonterskim akcijama tijekom cijele godine.

Foto: Sveučilište Sjever

čitam...