AKADEMSKA GODINA

Studenti Sjevera dio nastave odradit će na sveučilištu uz maske i razmak, a ostatak od kuće, provjerili smo i što je s menzom

Kontaktna nastava izvodit će se uz pridržavanje epidemioloških mjera.

18:30h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Iako se najviše govori o početku školske godine u osnovnim i srednjim školama, jasno je kako startaju i predavanja na sveučilištima. Među njima je i Sveučilište Sjever u Koprivnici koje je objavilo kada kreću predavanja i uz kakvu organizaciju.

Studenti prve godine preddiplomskih studija s predavanjima kreću u ponedjeljak 21. rujna. Studenti viših godina, druge i treće, preddiplomskih studija započet će u ponedjeljak 5. listopada, dok je početak za studente diplomskih studija na rasporedu u ponedjeljak 2. studenog. Ističu kako će raspored biti naknadno objavljen, sukladno studijskome programu.

Nastava će se izvoditi prema mješovitom, kombiniranom modelu.

– Navedeno podrazumijeva da će se dio predavanja i seminara (otprilike 25-33 posto) i vježbi (50-75 posto) održavati kontaktno, u prostorima Sveučilišta Sjever, koncentrirano u jedan do dva dana u tjednu za svaku studijsku grupu (intenzivnija kontaktna nastava u prva dva tjedna za brucoše), a ostali dio izvodit će se na daljinu, sve prema naknadno utvrđenom rasporedu svakog studijskog programa zasebno – objašnjavaju.

Mario Tomiša // Foto: Sanjin Bojić

Naravno, kontaktna nastava izvodit će se uz pridržavanje epidemioloških mjera. Dakle, razmak će biti obavezan, kao i nošenje maske, dezinficiranje ruku, mjerenje temperature na ulazu u zgradu Sveučilišta te evidentiranje dolazaka i prisustva na nastavi.

– Kontaktna nastava i prisustvo na nastavi obavezno je za sve studente, a nedolazak na nastavu opravdat će se samo u slučaju iznimnih zdravstvenih razloga (rizične skupine, itd.), a za što je nužna dostava službene medicinske dokumentacije – dodaju.

Detaljnije obavijesti glede predavanja, seminara i vježbi, ovisno o specifičnostima studija, bit će objavljene na stranicama odjela.

– Svakako je važna informacija studentima da organiziraju i rezerviraju svoj smještaj na vrijeme kako u tom dijelu ne bi bilo problema – zaključuju.

Menza je otvorena u studenom prošle godine // Foto: Sanjin Bojić

Također, prorektora Sveučilišnog centra Koprivnica na Sveučilištu Sjever Marija Tomišu upitali smo kakva je situacija s menzom smještenom u Kampusu, tik uz zgradu sveučilišta.

– Moramo vidjeti kako će se stvari razvijati, odluke će se donositi u hodu, u odnosu na situaciju. Teško je reći s današnjeg aspekta. Situacija je dinamična. Odluka o otvaranju nije samo na nama, tu su i ministarstvo te KTC koji vodi menzu. Da bi se otvorila, moraju biti zadovoljene epidemiološke pretpostavke, ali i dovoljan broj studenata kako ne bi bilo financijskog gubitka. Sve treba uzeti u obzir – objasnio je Tomiša.

čitam...