bioterorizam

STVARNO? Alemka Markotić se molila pred mnoštvom ispred crkve i zazivala blaženog Alojzija da prati one koji su na vlasti

Jučer je, stojeći za mikrofonom, hladno gledala u okupljeno, natiskano mnoštvo pred Katedralom.

12:21h
0
Foto: screenshot

Za sve hrvatske građane i dalje vrijedi zabrana okupljanja; na jednom ih mjestu ne smije biti više od 25. Jučer je svejedno pred zagrebačkom Katedralom održana misa u povodu Stepinčeva koju je, prema konzervativnim procjenama, pratilo više od stotinu ljudi, piše telegram.hr


Vjernici su stajali u masi, tik jedan do drugoga, a evidentno nitko nije pazio na razmak.

‘Po zagovoru blaženog Alojzija svojom providnošću prati one koji su na vlasti da promiču mir i jedinstvo te da ih mudrost križa i zrno koje umirući donosi plod poučava i nadahnjuje u zauzetosti za dobro svakog čovjeka, molimo te’, kazala je Markotić.

“Učini nas svjedocima svoje ljubavi”, odgovorila joj je okupljena masa.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u srijedu na Stepinčevo, s mnoštvom biskupa i svećenika svetu misu ispred Zagrebačke prvostolnice, poručivši da je blaženi Alojzije Stepinac trpio i nosio utjehu te je bio i ostao utjeha pojedincima i svemu hrvatskom narodu – izvijestila je Hina.

A govorila je: ‘To je bioterorizam’

Na misi koju je HRT prenosio na drugom programu, sudjelovala je i Alemka Markotić; za mikrofonom pred Katedralom možete ju vidjeti na screenshotovima s javne televizije:

Alemka Markotić, poznato je, kršenje mjera često je nazivala bioterorizmom. Prije tri dana kazala je sljedeće: “Ono što ću vam reći je da svatko od nas treba biti odgovoran. Svako neodgovorno ponašanje koje može doprinijeti ugrožavanju tuđeg života i zdravlja ima elemente bioterorizma koliko god ta riječ možda grubo zvuči”.

Jučer je, stojeći za mikrofonom, hladno gledala u okupljeno, natiskano mnoštvo pred Katedralom.

Za hrvatske građane, inače, i dalje su na snazi mjere koje između ostalog zabranjuju “održavanje svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 ljudi na jednom mjestu”.

 

čitam...