Subotnja Žgancijada humanitarnog karaktera // Sredstva namijenjena udruzi Šegrtsko srce

09:12h
0

Kulinarski spektakl Žgancijada će se kroz razne prezentacije, radionice, natjecanja i kušanja održati u subotu, 29. ožujka u Obrtničkoj školi u Koprivnici. Namjera je organizatora da se taj gastro događaj pretvori u tradiciju, kako bi se žgancima u svakodnevnoj prehrani i gastronomiji vratilo mjesto koje zaslužuju, a sve u svrhu zaštite tradicijske gastronomije.


Cijeli će se program odvijati 9 do 16 sati, s time da je ulaz za građanstvo otvoren od 11 sati. Ulaz je slobodan, dok je cijena humanitarnog bona za kupnju obroka 15 kuna.

Udruženje obrtnika Koprivnica u suradnji s Udrugom kuhara Koprivničko-križevačke županije te Podravkom d.d. uz sponzorstvo Hrvatskog kuharskog saveza i Hrvatske gospodarske komore pozivaju sve zainteresirane da nikako ne propuste to jedinstveno iskustvo. Osim što je gostima zagarantiran vrhunski gastronomski užitak, kupnjom obroka po već spomenutoj cijeni daruju sredstva novonastaloj udruzi “Šegrtsko srce”, koja djeluje u koprivničkoj Obrtničkoj školi, a cilj joj je pomaganje učenicima slabijeg imovinskog statusa.

– Uz to, učenici i nezaposleni kuhari ondje će, u vidu natjecanja, imati priliku pokazati svoje sposobnosti kao potencijalni kandidati za zapošljavanje. Svoje kuharske vještine građanstvu će prezentirati i profesionalni kuhari kroz reviju petnaestak restorana i sl., ali i kao individualci kroz nadmetanje za titulu najboljeg u pripremanju jela od žganaca, dok će natjecanje u kategorijama kuhara profesionalaca i kuhara učenika, ocjenjivati stručna komisija Hrvatskog kuharskog saveza – najavljuju organizatori.

Kao glavnu atrakciju izdvajaju dekoriranje jela u kojem će se okušati i neka poznata imena iz javnoga života Podravine, također u natjecateljskom duhu.

čitam...