terapijsko jahanje

U subotu humanitarna akcija Od srca za Osmijeh

16:02h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Cilj ove humanitarne akcije koju organizira Podravkina Udruga volontera PULS je staviti osmijeh na lice korisnicima novoosnovane Udruge Osmijeh koja terapijskim jahanjem u prostorima Ergele Galop u Peterancu provodi rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Humanitarna akcija Od Srca za Osmijeh održat će se u subotu, 14. svibnja, na Danima travnjaka na koprivničkom sajmištu od 9 do 17 sati.

Cilj ove humanitarne akcije koju organizira Podravkina Udruga volontera PULS je staviti osmijeh na lice korisnicima novoosnovane Udruge Osmijeh koja terapijskim jahanjem u prostorima Ergele Galop u Peterancu provodi rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Akcijom se žele prikupiti financijska sredstva koja će biti dostatna za kupnju konja za terapijsko jahanje te specijalizirane opreme i pomagala za provođenje terapijskog programa.

Osim nagradne tombole financijska sredstva prikupljat će se i nakon završetka Dana travnjaka i to putem dobrovoljnih uplata na izdvojeni žiro račun HR0723860021552002084 otvoren kod Podravske banke sve do 27. svibnja.

Terapijsko jahanje poseban je oblik fizikalne terapije i rehabilitacije prilagođene djeci s teškoćama u razvoju, osobama s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima te osobama s emocionalnim smetnjama. Pokazalo se da ovaj oblik terapije ima pozitivan učinak na navedene skupine te da se nakon nekog vremena kod korisnika događaju pozitivne promjene, primjerice, poboljšava se ravnoteža i držanje tijela, kvaliteta koordinacije pokreta, smanjuje se spazam mišića i pozitivno se odražava na psihičko stanje organizma.

čitam...
Loading...