Nakon velikih, nastupaju mali

U subotu na Ivanečkim kresnicama glavne su zvijezde mališani koji će predstaviti pjesme, plesove, običaje i igre svoga kraja

Nastupit će mali domaćini iz DIF-a Koprivnički Ivanec i njihovi gosti iz KUD-ova Delovi, Molve, Glogovac i Križevci.

10:22h
0
Foto: DIF Koprivnički Ivanec

Nakon Ivanečkih kresova i nastupa brojnih folklornih skupina, ove subote na scenu stupaju male, ali ustvari velike zvijezde.


Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec pridaje veliki značaj prenošenju kulturne baštine na mlade naraštaje i usvajanju kulturnih i folklornih vrijednosti od najranije dobi.

Stoga ove subote, 9. rujna, u Koprivničkom Ivancu organizira 2. Ivanečke kresnice, folklornu manifestaciju dječjih skupina kulturno-umjetničkih društava na kojoj će mališani predstaviti pjesme, plesove, narodne nošnje, običaje i igre Koprivničkog Ivanca i Podravine i Prigorja.

Kresnice započinju u 16.40 sati povorkom sudionika od Osnovne škole do društvenog doma u Koprivničkom Ivancu, gdje se od 17 sati održava folklorna priredba.

Nastupit će mali domaćini iz DIF-a Koprivnički Ivanec i njihovi gosti iz KUD-ova Delovi, Molve, Glogovac i Križevci. Nakon nastupa, predstavnici skupina natjecat će se u dječjim igrama s vrećama, s kolutom i u preciznosti u slaganju kocenja.

čitam...