Mjesec klasične gitare

U subotu ne propustite Gitaristički recital Vanje Posavca

15:57h
0
Mjesec klasične gitare // Foto: Allegro

Vanja će se predstaviti sa proširenim ispitnim programom kojeg će samo dva dana ranije izvesti u sklopu koncerta na Conservatoriumu Maastricht.

Udruga gitarista klasične gitare Allegro Koprivnica, priređuje po četvrti puta, Mjesec klasične gitare u Koprivnici u sklopu kojeg su već održana tri koncerta sa odličnim izvedbama Vedrana Kučića, Luke Lovrekovića i Matije Kučića uz izvrsnu posjećenost koncerata.

Mjesec klasične gitare u Koprivnici, završiti će u subotu, 18. lipnja, u Galeriji Koprivnica, Zrinski trg 9 sa početkom točno u 20.20 sati koncertom na kojem će nastupiti Vanja Posavec, univ.bacc.mus. Ulaz na koncert je slobodan.

Vanja Posavec trenutno je student magistarskog studija u klasi renomiranog profesora Carla Marcionea, na Conservatorium Maastricht u Nizozemskoj.

Osnovno školsko glazbeno obrazovanje Vanja je stekao u Koprivnici u klasi profesora Antonija Rumenovića, dok je srednju glazbenu školu pohađao i završio u Varaždinu, u klasi profesora Morena Vincekovića. Natjecao se na brojnim nacionalnim i međunardonim gitarističkim natjecanjima, a valja izdvojiti prvo mjesto na međunardonom natjecanju Porečki tirando.

Studirao je u programu Bachelor of Music u klasi profesora Takea Sata. Paralelno sa studijem radio je u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić u Koprivnici i Đurđevcu, a njegovi đaci također su bili osvajači nagrada na međunarodnim gitarističkim natjecanjima.
Vanja je nastupao u brojnim gradovima, a najznačajniji su definitivno nastupi poput onog maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu – Ciklus Mladi za mlade te nastupi na međunarodnim gitarističkim festivalima poput IGFA  u Augsburgu i Tremolo u Skopju. Nastupio je i na Pula guitar festu. Pohađao je i majstorske tečajeve kod renomiranih profesora poput Zorana Dukića I Paola Pegorara.

Tajnik je Udruge Allegro te asistent profesoru A. Rumenoviću u Ljetnoj školi gitare Koprivnica.

Na koncertu u subotu, Vanja će se predstaviti sa proširenim ispitnim programom kojeg će samo dva dana ranije izvesti u sklopu koncerta na Conservatoriumu Maastricht.

Udruga gitarista klasične gitare Allegro, ovim putem još jednom poziva sve svoje sugrađane da dođu uživati u večeri klasične gitare mladog koprivničkog akademskog umjetnika.